Szukaj
Twarze mają potencjał - zwłaszcza 2. Tylko obróbkę dopracuj !!!
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
zdjęcia byłyby bardzo ciekawe i nietypowe, gdyby nie to, że widzę tu manierę "draganizowania", a jak widzę coś takiego to dostaję torsji i skrętu kiszek...
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
Jogi, dziękuję za opinię. ale bronię się: przez dziesiątki lat dośc dużo zostało powiedziane w fotografii i jeśli ktoś zna temat, zawsze może dopatrzeć się epigonii. podobają mi się prace dragana, i nawet jeśli podświadomie mnie inspirują, to zmierzam do całkiem innej parafii. dokonałem tylko prościutkiej zmiany krzywych w poszukiwaniu „cyjanowej filtracji” (taka mi się podoba i w niej szukam swojego miejsca w portrecie) i podniosłem kontrast. nie eksperymentowałem w ps’ie ze światłem, nie podbijałem lokalnie kolorów i tonacji (np. oczu), ot – prościutkie poszukiwania..
... chyba żartujesz - przypomnij sobie prace Andrzeja Draganawidzę tu manierę "draganizowania"
MarcinWilk
mswilk,
oczywiscie, ze jest tu drobna analogia do Dragana...
przeciez Jogi pisal o "manierze", wiec Twojej uwagi nie rozumiem... chciales sie popisac znajomoscia adresu..? =D
pozdrawiam
m
:::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
:: wedding photography [http://looanah.com] ::
:::::: :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: :::::::
Jogi, na szczęście tylko Ty bo dla mnie jakby nie było Dragan nadal robi świetne portrety i nie rozumiem Twojej torsjiW każdym zdjęciu obcenie możnaby się doszukać podobieństw do czegos co już było - tego nie przeskoczysz... Gdyby te zdjęcia były wykonane wg. Twojegu gustu musielibyśmy mówić o Jogizowaniu
![]()
misialo, takie komentaże zachowaj dla siebie bo co dla jednych jest oczywiste dla innych być nie musi - nie ma co jątrzyć...
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
wyglada na to, że żeby doczekac się rzeczowych komentarzy i nie wzbudzać torsji, trzeba wstawiać zdjęcia prosto z aparatu![]()
No nie przesadzajmy tu w takich radykalnych sądach. Moje bardzo subiektywne zdanie nie musi być głosem większości. No i może zbyt szybko mi to skojarzenie przyszło. I mimo, że mogłoby się wydawać, że każde zdjęcie będzie jakimś naśladownictwem to tak nie jest. O czym właśnie świadczą zdjęcia Dragana, czymś się wyróżniają. I gdyby udało mi się stworzyć taki styl, że nasladowanie nazywane by było "jogizowaniem" byłoby to tylko zaszczytem.
A moja alergia bierze się z tego, że net aż pęka w szwach od naśladowców (często nieudolnych) tego stylu.
Tu zwłaszcza w zdjęciu 2 się najbardziej tego dopatrzyłem. A zdjęcia pod względem technicznym są więcej niż poprawne, więc oby tak dalej i może w kierunku stworzenia stylu Habakuka![]()
Nikon D200, D80, 17-55mm f/2.8G ED-IF AF-S DX, 70-200mm f/2.8G ED-IF AF-S VR, żartowałem
2 dobra. Zdejmij kolor, podkręć kontrast i będzie super.
LuCaS
D800|24-70 f2,8|85 f1,4
50 f1,4|80-200 f2.8
Skontaktuj się z nami