Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Poziomo...

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie Poziomo...

Witam

bombel a tak lepiej ?
    kolory są praktycznie z puszki, mało ingerencji PSa...

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    bombel a tak lepiej ?
    kolory są praktycznie z puszki, mało ingerencji PSa...
    Et tu Brute contra me?!

A co to ma za znaczenie, że kolory z puszki? Odkąd to 'prostość z puszki' jest gwarancją dobrych kolorów, że już o WB nie wspomnę? Nie, nie... Tego noża w serce się po Tobie nie spodziewałem.

A czy lepiej? Chyba nie, za środkowo, że tak to ujmę, choć nie wiem, czy w tym wypadku powinien to być zarzut. I kolorki dalej nie są moje ulubione (co wcale nei oznacza, że nie mogą się komu innemu podobać). Mnie nie podchodzą, ale to moje zdanie i nie ma obowiązku się zgadzać.

TO minusy. A co na plus? Otóż dostrzeżenie delikatnej i wiotkiej trawki i zestawienie jej ostrej sylwetki z otaczającą, białą pustką. Ładne, choć najbardziej wolałbym poprzednią trawkę i inny kadr. Te piony, jakoś ich naprawdę nie lubię...

Mówiąc zaś o 'nie-pionach' () miałem na myśli coś takiego jak poniżej (tak, wiem, że to inne zdjęcie, ale dam tutaj)... I choć na tym poniżej też nie jest biało, jest za to i zimno (bo zafarb niebieski) i mniej fioletowo.

I jak zwykle wyjaśnienie - jak chcesz usunięcia obrazka, to zadzwonię do modów, żeby usunęli, jak przekroczę limit czasu i nie zdążę edytować.

Domyślnie

Bomblowa wersja ciekawa. Wolałem z fioletem
    A twój poziom byłby też całkiem na poziomie gdyby go tak mocno ciachnąć od dołu jakieś 2 - 3 cm.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

bombel chyba obaj lubimy kwadraty... (jejku dobrze, że nie trójkąty)

Wiesz tak ja jak i Ty mamy świadomość, że mamy tu do czynienia ze czymś czemu daleko jest do doskonałości. Niedziela godz. 5:20 zadzwonił telefon - Piotrek to jedziemy, jasne że jedziemy - pojechaliśmy w pole zasypane śniegiem i nie było tam żadnego słonia, żyrafy, pomostu. Więc pozostało nam fotografować o takie oto jakieś porośla.

Tego noża w serce się po Tobie nie spodziewałem.
    drogi bomblu, nie mów tak proszę, bo czy Ty nigdy nie poczyniłeś gniota... ja naprawdę nie chciałem :>

[edit]

Domyślnie

To ostatnie całkiem przyjemne,ale ja mam spaczony gust......
    Pozdrawiam
    Andrzej.

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piotr_ek Zobacz posta
    drogi bomblu, nie mów tak proszę, bo czy Ty nigdy nie poczyniłeś gniota... ja naprawdę nie chciałem :>
    W zasadzie, to ja robię same gnioty, i nawet się tym niespecjalnie przejmuję, dokąd mnie to cieszy. Najgorzej będzie, jak zacznę robić skończone arcydzieła, ale już bez radości. Ale wracając...

Mówiąc o nożu w serce nie miałem na myśli - broń boże, taki bezczelny to ja jeszcze nie jestem (choć bywam podejrzewany ) - Twojego zdjęcia. Zdjęcie jest OK i ja się nie zdjęcia czepiam, tylko słownego wyjaśnienia.

Jakoś tak dajesz do zrozumienia, tak usprawiedliwiająco - że skoro kolory są prawie prosto z puszki, to powinny być dobre. Akurat to, że 'praktycznie' nie są ruszane nie jest dla mnie żadnym argumentem. Myślałem, że dałem się już poznać z tego zdania, że prosto z puszki to nie jest szczyt moich marzeń - stąd wypowiedź o nożu.

edit -
    No, i to drugie, kwadratowe jak dla mnie kadrowo dużo lepsze niż pierwsze. Dużo, dużo lepsze, naprawdę. Choć kolor dalej mi nie pasuje, ale przynajmniej kadrowo bardziej mi leży.

Piotr_ek
    Gość

Domyślnie

Jakoś tak dajesz do zrozumienia, tak usprawiedliwiająco - że skoro kolory są prawie prosto z puszki, to powinny być dobre.
    bombel zła interpretacja, Tyś moim guru w post processingu i jak powiesz, że jest źle to wiem że jest źle...

bombel
    Gość

Domyślnie

ehe ehe, guru-szmuru, a potem mi wymyślają od guru, co przepędza oglądających z wątku...

W dodatku naprawdę tak było...

Domyślnie

Czy nie sądzisz,że tnąc po linii horyzontu dostajesz całkiem fajny minimal-art,..teraz to są dwie nałożone na siebie fotografie.

Domyślnie

najlepsze kwadraty...ja niestety nie pomyślałem o horyzoncie

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów