Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Domyślnie Angielski cmentarz

Ciekaw jestem waszych opini , proszę otwarcie co się podoba a co nie
    Nikoś D60 N 18-55, T AF 70-300 Canon robi dobre aparaty a Nikon zdjęcia

Domyślnie

pstryk...

potencjał miejsca jest niezaprzeczalny ale niestety go nie wykorzystałeś
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

A jakbym mógł wykorzystać ? zależy mi na podpowiedziach

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ANMI65 Zobacz posta
    ja mam ci napisać jakie ty masz zdjęcie zrobić? (na zasadzie idz "tam", zrób "to", wykadruj "tak", oświetl "tak"). No chłopie trochę inwencji twórczej ze swojej strony w to włóż, bo to jest istota fotografii - to nie matematyka gdzie masz wzór i jedziesz według niego wszystkie "zadanka".

widzę zajebistą miejscówkę ze świetnym klimatem, pięknie usytuowaną (zapewne) z masą ciekawych obiektów (architektura)... do roboty..

Jeszcze jedno - obróbka jest jak najbardziej wskazana (mogłeś chociaż wyostrzyć po zmniejszeniu to zdjęcie).
    |D7100|SB-800|T17-50/2.8|S70-200/2.8|SY8/3.5|nogi GoldPhoto|Manfrotto|SanDisk|
    Pozdrawiam Tomek Kić

Domyślnie

sie robi

bombel
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ANMI65 Zobacz posta
    Po pierwsze opanowując expozycję, czyli mówiąc w niejakim uproszczeniu i najogólniej rzecz biorąc oddając scenę nie tak, jak wyszło aparatowi, tylko tak, żeby było dobrze.

Po drugie, robiąc cokolwiek z tym zdjęciem, co dałoby nam obraz nie tego, jak tam było fizycznie w tym miejscu, tylko jaki miałeś nastrój, jak to widziałeś, czy byłeś oczarowany kolorami i zapachami, czy raczej ponurą aurą cmentarza, czy może jeszcze jakoś inaczej...

Pokazałeś tak ograniczony kompresją obrazek, że nie da się nic z nim zrobić bez pokazywania artefaktów... Jak pokażesz NEFa, i spytasz o rady, znajdzie się pewnie ktoś, kto Ci pomoże.

Domyślnie

idz tam raz jeszcze - jezeli nie masz wizji na kadrowanie to zrółb kilka ujęc z róznych miejsc , rowniez róznych odległosci , i róznych pozycji (wyzej, nizej, poziom , pion ) nastepnie wrzuc na monitor i wybierz Twoim zdaniem najlepszy kadr - dokonaj obróbki i popatrz na to co wyszło , staraj się zachować obiektywizm i oceń czy nadaje sie do pokazania

Uprawnienia umieszczania postów