Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Kata H-14

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Pamiętam jak ok roku temu dziwiłem się, że nadal torby szukasz a Ty odpisałeś, że to chyba żona się u mnie zalogowała
    Nie myślałeś aby uszyć sobie torbę na wymiar? nie sądzę abyś kiedykolwiek znalazł taką, która Cię zadowoli
    Owszem, zawsze szukam dobrej torby. I jedną nawet już znalazłem - Tenba Messenger Small

Teraz szukam torby jak w opisie (patrz pierwszy post) i szczerze mówiąc nie jest łatwo. Mam wrażenie, że projektanci toreb bardzo powoli dostosowują swoje produkty do puszek i szkieł dostępnych na rynku. Jak już pisałem D700 + N24-70 + filtr ma 22 cm. Jeżeli torba ma taką wysokość to na ogół przypomina skrzynkę na piwo, a ja szukam czegoś smukłego, ale nieco bardziej pojemnego niż Toploader (nota bene mam dwa modele).

Cytat Zamieszczone przez tml Zobacz posta
    ...Chcesz coś podobnego, nie bierz H-14, weź torsopacka T-214. Mam, używam i jest duuuużo lepiej
    Biorę pod uwagę, aczkolwiek żaden sling u mnie nie zagrzał miejsca.
    X-T10, XF35, XF18-55, MK320

Domyślnie

Ten torsopack Katy jest zaprojektowany przez jakiegoś półgłówka chyba. Też go kupiłem od kogoś na forum i od razu poszedł na allegro...
    Urok takich toreb polega na tym, że trzymając go zawieszonego na plecach można w każdej chwili zrobić szybki myk przekręcając go na piersi i wydobyć z nieg wygodnie sprzęt. Jednak nikt tego nie pisze, że gdy bezpośrednio z pleców przekręcisz go na piersi to praworęczna osoba za cholere nie wyciągnie sprzętu. Plecak jest pod ostrym skosem w dół w kierunku lewej ręki, na dodatek przy klapie otwierającej się z lewej w prawo wydobycie sprzętu prawą ręką graniczy z cudem.
    Aby mieć wygodny dostęp prawą ręką trzeba plecak zdjąć z pleców i przewiesić go sobie już poprawną stroną na piersi.
    Każdemu kto chce zakupić tę torbę i mieć szybki i wygodny dostęp do sprzętu - mimo rewelacji jej wykonania - zakup jej odradzam.
    ... na nic sprzętu kupa gdy fotograf (_._) ...

Domyślnie

Sam widzisz, że kupno dobrej torby foto nie jest łatwe.

Przy okazji dodam, że dziś oglądałem Crumpler The Daily L oraz Lowepro Classified 140 AW

Crumpler (399 PLN) - za duża, a ponadto można odnieść wrażenie, że jest wykonana z blachy.
    Lowepro (479 PLN) - jest tak przekombinowana, że raczej bezużyteczna.

Domyślnie

Nowart, to zapewne indywidualna sprawa. Ja temu półgłówkowi, który zaprojektował torso-packa postawiłbym flaszkę. Przekręcam torbę z pleców na przód i mam wszystko pod ręką. Bez zdejmowania i przekładania na drugie ramie, etc. Żadnych sztuczek, o których piszesz nie uprawiam. A jestem praworęczny

Marek, Crumplera Ci odradzę, bo miałem Daily XL i była taka kanciasta jakaś. I "jak z blachy" . I za wielka była.
    Classified też jakieś takie kanciaste. :/
    - Żadnych kontaktów seksualnych
    - To znaczy, że mamy o tym nie rozmawiać? - upewnił się kierownik studiów nieokreślonych.
    - Nie, to byłby seks oralny - poprawił go Rincewind.

Domyślnie

Dzisiaj oglądałem " Hama Defender 180 ", myślę że powinna Cię zainteresować.
    Wymiary wewnętrzne: 320x190x230
    Ostatnio edytowane przez wilk325 ; 16-02-2009 o 21:34

Domyślnie

Dokładnie taki zestaw o jakim wspominasz marekm mieści mi się do Nova 3 AW, ni mniej ni więcej. Może wokół obiektywu zostaje niepotrzebnie trochę miejsca ale za to torba jest bardzo poręczna na wypady do miasta i dodatkowo spokojnie wchodzi do dużego plecaka 65l w teren.
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez BlackRoger Zobacz posta
    Dokładnie taki zestaw o jakim wspominasz marekm mieści mi się do Nova 3 AW,...
    Nova 3 ma wymiary wewnętrzne: 23 x 15 x 19 cm, wiec nie bardzo to widzę. Chętnie zobaczę fotkę.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Nova 3 ma wymiary wewnętrzne: 23 x 15 x 19 cm, wiec nie bardzo to widzę. Chętnie zobaczę fotkę.
    W sumie jak założysz osłonę ps na 24-70 to miejsce po bokach obiektywu się zdecydowanie zmniejszy. Ale dalej wszystko się mieści. Całość nie jest upychana na maksa - po prostu idelanie się mieści w tej torbie i zostawiłem ją sobie jako typowo spacerową.
    Ostatnio edytowane przez BlackRoger ; 16-02-2009 o 22:04
    Nikon Z6 III, Nikkor Z 14-24/2.8 S, Nikkor Z 105/2.8 mc S, Viltrox 35/1.2 LAB, Leofoto Ranger LS-254C + LH-30

Domyślnie

Mam ten sam problem, potrzeba upchania D300, N 17-55 i N 70-300 ( lub SB800 ). Mam Lowepro Nova 3 jest bardzo ciężko upakować. Czekałem na Lowepro Classified 160 ale po dokładnych oględzinach rozczarowanie, nie kupiłem. Szukam dalej.
    Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.

Domyślnie

Do serii Nova (tej starej, z metalowymi okuciami) dodałbym 2 do 3 cm do wysokości i problem byłby rozwiązany, tanio i dobrze.

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów