Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: D60 - hdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    ..(Photomatix 3.0 jakoś sobie z tym radzi czasami, ale częściej nie).

Jeśli jakoś powazniej się bawić w HDR'y to bracketing jest niezastapiony właściwie...
    Photomatix 3.x Pro.. zmajstruje HDR-a z Nef-a... więc problemu z D60 nie będzie...
    طالب مع S5Pro Metze Stronka* MyPort

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Albert44 Zobacz posta
    Photomatix 3.x Pro.. zmajstruje HDR-a z Nef-a... więc problemu z D60 nie będzie...
    Tylko, że z jednego NEF'a nie jest HDR, tylko pseudo HDR... nie zyskujesz praktycznie nic poza HDRowym wyglądem i w naprawdę dynamicznym scenach pod względem światła nic Ci to nie da.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Akurat Photomatix z tego co mi wiadomo jest często zjeżdżany na forum za tworzenie za bajkowych obrazków.
    Uściślając chodzi nie o program tylko o jego użytkowników, którzy nie bardzo rozumieją czym jest HDR i na oczy nie widzieli instrukcji obsługi programu.

Domyślnie

.....to się popisali twórcy D60....proste kompakty w podstawowej wersji mają bracketing (np. Nikon P3).....nie mówiąc o hybrydach....a tu TAKA WTOPA.....mój błąd bo tego nie sprawdziłem kupując aparat, ale uważam, że mimo iż jest to amatorska lustrzanką to funkcja bracketing-u powinna być w standardzie.....

Dzięki wielkie za pomoc i wszystkie porady. Myślę że "jakoś" dam rade z HDR...
    | Nikon | D4 | D800 | N.16 f2.8 fisheye | N.24 f1.4 | N.24-70 f2.8 | N.58 f1.4 | N.70-200 f2.8 VRII | SB600 | SB900 | SB910

qvejt
    Gość

Domyślnie hdr

Są ludzie którzy się tym bawią
    Potrzebny Pc i kabel Usb i masz gotowe
    http://www.d-software.co.za/
    Sciagnij program i zobacz jakie wspaniałe wyniki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velaskez Zobacz posta
    Akurat Photomatix z tego co mi wiadomo jest często zjeżdżany na forum za tworzenie za bajkowych obrazków.
    Krotka szkola jak zrobic zdjecie w Photomatixie.... http://onephoto.net/?p0=4&p1=1&news=31 to jesli mowa o Lonely Wolfie
    Wiesz te bajkowe obrazki to juz kwestia smaku......jak ktos go nie ma to psuje zdjecie wlasnie przez nieodpowiednia obsluge programu!

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów