Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Statyw problem

Domyślnie Statyw problem

Prosze o pomoc w takiej bzdurnej sprawie z pozoru .. jak statyw- chcialem kupic statyw bylem w sklepie .. kupilem cos firmy FIrst - po powrocie zauwazylemz ze z statywem to urzadzenie ma tyle wspolnego ze ma nozki TRAGEDIA chcialem zrobic na probe hdr mojego pokoju - oczywiscie wszystko "zruszane" wystarcyz dotknac spustu i calosc sie trzesie co to za kit ? wymienilem na wiekszy myslac ze bedzie solidniejszy - jutro jade to oddac - taki poziom i stabilnosc to ja mam W rekach . Prosze doradzic mi jakis stabilny .. statyw zeby glowiaca czy jak sie to nazywa niebyla z plastiku i nie giela sie pod chuchnieciem - chodzi mi o cos taniego i dobrego - nie potrzebuje kosmicznej jakosci -ale zeby trzymal sie kupy - zeby byl sztywny

[ Dodano: Czw 10 Sie, 2006 ]
    Jestem naprawde w szoku - to sa skonczeni idioci - robic glowice z miekkiego plastiku , przeciez to nie musi byc drogie .. bylo stabilne

Domyślnie

Ja polecam Manfrotto 055 pro (ok.500 zł) plus jakaś głowica kulowa (od 150 zł).
    Sprecyzuj kwotę wydatku, co ma być do niego przyczepione i co focisz. To pozwoli potencjalnym pomagającym nie strzelać radami.
    Przede wszystkim zaś polecam opcję "SZUKAJ', tematów o statywach było sporo.
    Pozdrawiam
    Rafał

Oszczędny w słowach Awatar Heimdall
    Miasto
    Jasło&Kraków
    D50 Nikkor 18-70 + N70-300G + Raynox DCR250 + 055PROB + 486RC2 + Pilocik

Domyślnie

Witam,
    polecam http://funsports.pl/
    tani i barrrdzo stabilny i dobry. Głowica metal.
    Statyw z głowicą 299zł.

[ Dodano: Czw 10 Sie, 2006 ]
    Model 666
    Pzdr, Andrzej

Fotografia to sztuka uchwycenia momentu .

Domyślnie

myslalem do 200 zl - foce wsyztstko
    czasem jakeis widoczki
    - chcialem uniwersalny zebym mogl z nim .. chodzic rowniez , nie mam roznenania ile trzeba wydac -ale z tym manfrotto to raczej byl zart nie wydam 800 zl na statyw, nie musi byc super klasa - byle byl solidny i sztywny - naprawde nie rozumiem czemu dobry statyw musi byc drogi - nawet ten ktoru ma mteraz by byl ok gdyby zastosowali cos twardszego niz plastik .. nie ma takich ?

Domyślnie

s7pro, za 200 zl... solidny i sztywny...takie rzeczy tylko w erze.

moze monopod?
    Pozdr. Darek
    D200|F70D|Naf-s:12-24/4,50/1.4|To:20-35/3.5-4.5,28-70/2.6-2.8,100/2.8|Zenitar16/2.8|SB-900/600|SlikPro700DX

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez amator
    ...jakaś głowica kulowa (od 150 zł)
    Maniek frotek kule w glowicy ma plastikowa

a tak serio, kasa wydana na manfrotto nie jest kasa wyrzucona w blotto.
    (rymło sie )
    Wiem, bo sam przez to przechodzilem...
    Jeśli nachodzi mnie ochota by zrobić coś wielkiego, siadam chwilę w kącie i czekam aż mi przejdzie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez s7pro
    naprawde nie rozumiem czemu dobry statyw musi byc drogi - nawet ten ktoru ma mteraz by byl ok gdyby zastosowali cos twardszego niz plastik .. nie ma takich ?
    Z tego samego powodu dlaczego Toyota jest droższa od Dacii.
    Solidne statywy, które starczą Ci na więcej niż jeden sezon zaczynają się od okolo 400 zł.
    Pozdrawiam
    Rafał

Domyślnie

...ja też rozglądam się za statywem do Nikon D50 - co sądzicie o tej firmie i tym konkretnym modelu : VELBON Ultra Max-i F statyw ? Cena 329 zł.
    http://www.e-cyfrowe.pl/lustrzanki/v...try_techniczne
    Co prawda czekam jeszcze na potwierdzenie,czy jest on kompatybilny z D50 , ale może ktoś wcześniej coś o nim powie ( ...czy to nie jakaś kicha )?

Domyślnie

Ja mam coś takiego
    http://www.allegro.pl/item121137236_...tis_nowy_.html
    I uważam że jest wystarczający

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów