Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Domyślnie D200 + SB600- stand by?

witam,
    czy D200 może przestawić sabinkę w tryb stand by?
    Dzisiaj robiłem zdjęcia takim kompletem i co jakiś czas sabinka "zamierała". Musiałem naciskać przycisk włączenia.
    Baterie nowe, na lampie stand by wyłączony. Przeczytałem obie instrukcje i nic na ten temat nie znalazłem

Domyślnie

no to normalne zachowanie a wystarczy nacisnąć spust i powinna ożyć

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek.gold Zobacz posta
    no to normalne zachowanie a wystarczy nacisnąć spust i powinna ożyć
    no właśnie nie. Naciśnięcie spustu nic nie daje. Tylko włącznik na lampie.

Domyślnie

Ja uzywam tego samego zestawu. Z Twojego opisu wynika, ze masz problem raczej z lampą. Moze sprawdź styki bateri czy nie sa brudne - zaśniedziałe. Sprawdź także co sie dzieje na innych bateriach

Pozdrawiam

KS
    Nikony, nikkory...

Domyślnie Witam!

Miałem kiedyś taki zestaw i nic takiego się nie działo.
    Leszek
    Nikon D3, D200; Nikkor 24-70,f2.8; 80-200,f2.8; 50,f1.8; Tokina 12-24,f4; SB-900; SB-600
    talipski.pl, agencjafotoart.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hipolit_S Zobacz posta
    Z Twojego opisu wynika, ze masz problem raczej z lampą.
    robiłem wczoraj ponownie z tym zestawem na tych samych bateriach. Zauważyłem, że dzieje się tak, jak włączę gripa (grip oryginalny). Z wyłączonym gripem ani razu się nie zablokowała

Domyślnie

nie uzywalem gripa wiec trudno mi powiedziec. Najlepiej sprobowac (jesli jest taka mozliwosc) z inna lampa lub innym gripem. Jesli bywasz w Lublinie to z przyjemnoscią swoją SB 600 do prób uzycze

KS
    Nikony, nikkory...

Domyślnie

kiedyś sam miałem taki przypadek - wiesz co się okazało : za słabe baterie już były - sprawdź to na początek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hipolit_S Zobacz posta
    ... Jesli bywasz w Lublinie to z przyjemnoscią swoją SB 600 do prób uzycze
    no z tym może być problem. Ale za tydzień mamy grupowy plener, większość będzie miała lampy. Sprawdzę z kilkoma egzemplarzami i dam znać jak i co.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Polsar74 Zobacz posta
    kiedyś sam miałem taki przypadek - wiesz co się okazało : za słabe baterie już były - sprawdź to na początek.
    baterie były świeże. Poza tym na tych samych bateriach robiłem wczoraj i było OK. Lampa wieszała się, gdy grip był włączony. Tak, że to nie wina baterii.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów