Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 38

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi
    Pytam: co złego w tym, że po roku pojawia się udoskonalona wersja body?
    Cholerny dyskomfort psychiczny, szczególnie jeżeli "zabawka" nie zdążyła się zamortyzować. Nie przerabiałeś tego sam? Trzeba z tym żyć - to jak z PCtami czy bryczkami. FMCG i już.

Domyślnie

Właśnie, trzeba to zaakceptować i uznać za coś naturalnego, i z tym żyć, a nie obwiniać producenta
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

To jest jedynie kwestia tego co się w tym "S" znajduje w porównaniu do oryginalnego modelu. Bo jeśli są to jedynie zmiany kosmetyczne lub nowinki techniczne, na przykład nowszy większy wyświetlacz, ulepszona matryca, poprawiona guma na uchwycie, możliwość tryskania wodą jak ktoś robi głupie miny tuż przed obiektywem... To nie powinno wkurzać, bo to jest bardzo dobry znak, że w uznanym modelu, brane pod uwagę są opinie konsumentów i nowe technologie i wprowadzane do produkcji. Nowi nabywcy aparatów z "S" mogliby poczuć sie zawiedzeni, że tych drobiazgów brakuje, skoro konkurencja je ma i są technologicznie dostępne, a kosztują tyle co nic. Dopóki nie zmienia się zupełnie charakterystyka sprzętu, to "face-lifting" jest bardzo wskazany.
    Co innego jakby Nikon chciał sprzedawać model "S", który różni się jedynie softem. Wtedy to byłby dopiero przekręt, ale myślę, że jak na razie polityka firmy jest bardzo rozsądna i niewiele można jej zarzucić.
    Dziś kupujący D70s, dostają to co Nikon był w stanie zrobic w tym modelu w czasie jego "odświeżenia". Niedługo D80 - następca - stać kupujesz, nie? To kup dobry D70s lub jeszcze tańszy D50. Dla każdego cos dobrego.
    Wątpię by powstało D200s. To mógłby rzeczywiście być samobój.
    Co do polskiego menu - trochę miałem styczność z różnymi tłumaczeniami i tu chodzi chyba głównie o inicjatywę. Widać ktoś z Nikon Polska się wykazał i przekazał dalej, że to by się przydało, a nawet, że mogą takie tłumaczenie zrobić. Możliwe też, że odbiór na polskim rynku przeszedł oczekiwania firmy i postanowiła to docenić. Trudno gdybać, ale jest to kolejny drobiazg, dzięki któremu Nikon znajdzie jeszcze więcej klientów. I będzie robił coraz to lepszy sprzęt, czego nam wszystkim życzę

Domyślnie

Ostatnio zobaczylem nowego Canona EOS 400D i fajny bajerek w nim, mianowicie:
    EOS Integrated Cleaning System. Nikon ma juz nowy model, ktory sie tlucze w fabrykach i pewnikiem systemu czyszczacego nie ma. Wiec wydaje mi sie, ze w modelu D80s, ktory sie napewno pokaze za jakis rok moze dluzej Nikon taki wynalazek zastosuje. No chyba, ze predzej do sprzedazy wprowadza powiedzmy nastepce dwusetki D300
    D50, D80, N18-70, N18-55, N55-200, N18-200, SB-800, Slik PRO 400DX
    Tylko czasu na wykorzystanie tego wszystkiego brak.

Domyślnie

W mojej puszcze sa dwa softy ktore widnieja na monitorku A i B ale ruszyc sie tego nie da, oco tu chodzi czemu dwa ?

Domyślnie

tak z ciekawosci, czy przetlumacznie calego menu aparatu na polski bedzie zrozumiale? czy slowa beda mialy sens i beda poprawne?
    mi osobiscie wydaje sie, ze jak od lat kazdy pracuje z anglojezycznym menu, nagla zmiana moze tylko utrudnic szybkie znalezienie czegos, no ale moze sie myle
    Andrzej

Domyślnie

no przeciez jak chcesz po angielsku to zawsze masz ten wybór. To, ze jest j. polski nie znaczy. że trzeba z niego korzystać.
    ja bym sie ucieszył z tego menu

[ Dodano: Nie 27 Sie, 06 22:21 ]
    Cytat Zamieszczone przez leszeg
    W mojej puszcze sa dwa softy ktore widnieja na monitorku A i B ale ruszyc sie tego nie da, oco tu chodzi czemu dwa ?
    to normalne, tak jest zawsze. w d70 też.
    to nie dwa softy - w rozumieniu 2 wersje
    tylko komplet oprogramowania w dwóch kawałkach - A, B, każda część odpowiedzialna za co innego.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

no to ciekawe ktora odpowiada za zapis bo coś mi nie pasuje ale to w innym watku jest.

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Puszcza Knyszyńska

Domyślnie Nowy soft D200

Ponoć we wrześniu ma się ukazać nowy soft do D200 czy ktoś o tym słyszał poza kuluarami....

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów