Cytat Zamieszczone przez baku127 Zobacz posta
Wiesz dla mnie te suwaki to na razie czarna magia.
Aa, to sorry... Myślałem, że należysz do zakonu wyznawców twierdzenia, że obróbka ze zdjęcia robi 'nie-zdjęcie', że jest wymysłem szatana, a także niepotrzebną fanaberią zniewieściałych paniczyków...

Jeśli tylko i po prostu nie umiesz - to jest nadzieja, że szybko się nauczysz i polubisz, bo to jest najzwyklej jeden z elementów tworzenia zdjęcia. Kto to odrzuca, nie zdaje sobie sprawy, że nie tylko ogranicza sam siebie, ale i zaprzecza samej istocie fotografii, która lęgła się w bólach nie w plenerach, tylko w ciemni.

Ale mniejsza o filozoficzne dywagacje.

Weź chłopie jakiś program graficzny i zamiast mówić że nie umiesz - wież obrazek i zacznij się bawić. Za tydzień będziesz już 'nie-umiał' mniej, za miesiąc jeszcze mniej, i tak dalej. Nie traktuj tego jak katorgi i przymusu, tylko jak zabawę, to pójdzie szybciej.

PS-
też kiedyś zamieściłem zdjęcie, które służyło tylko poglądowi (jak Ty to drugie) - i po prostu napisałem, że ocenie nie podlega i jest tylko do pokazania czegoś tam. Nie ma się co wstydzić, napisać można w sposób cywilizowany wszystko. Gdybym tak przeczytał, zaprzestałbym komentowania tego drugiego.