Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 19
    autograf
    Gość

Arrow Długo mi wstaje... winda

Że szlag mnie trafia to nie wspomnę.

Od włączenia kompa bardzo długo ładuję mi się system operacyjny XP.

Najpierw jest pulpit. Później powoli wskakują ikonki na pulpicie.
    Jest pasek menu, ale wyglądem przypomina ten z windy 2000.
    Po następnej minucie nabiera kształtów/designu tego z XP.

Wszystko trwa jakieś cztery minuty.

Ktoś spotkał się z czymś takim?

P.S. Dodatkowo nie mogę nawiązać połączenia WiFi z routerem.
    Ostatnio edytowane przez autograf ; 11-02-2009 o 00:39

Domyślnie

A jaki masz antywir? Ile programów ładuje się na starcie? Może czas na defragmentacje...i generalny odsyf
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

autograf
    Gość

Domyślnie

Mam avasta. Ile programów - to znaczy? Dziesięć max.

Domyślnie

w uruchom wpisz "msconfig" w zakładce uruchamianie sprawdz co Ci się włacza - odzancz co nie potrzebne, w zakładce "uslugi' możesz wyłaczyć zbędne usługi (które są zbędne pogoogluj ) sprawdz także w wydajnosci co Ci zżera zasoby przy starcie

Domyślnie

A może czas na postawienie systemu od nowa?
    "Am Anfang schaute ich mich um, konnte aber den Wagen, von dem ich träumte, nicht finden. Also beschloss ich, ihn mir selber zu bauen." F.Porsche

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Wągrowiec

Domyślnie

No to jeszcze trochę dodam:
    Sprawdzić ile wolnego miejsca na dysku C:,
    Sprawdzić ile MB/GB łącznie zajmują pliki umieszczone na pulpicie ( im mniej tym lepiej - lepiej umieścić foldery w innym miejscu dysku (partycji) a na pulpicie umieścić jedynie skróty do nich),
    Czyszczenie rejestru ze zbędnych wpisów i defragnetacja plików rejestru,
    Defragentacja dysku, wcześniej wyłączyć plik wymiany i utworzyć go ponownie po zakończeniu defragmentacji,

Jeśli to nie pomoże, jak i rady kolegów, to podejrzewam działanie jakiegoś złoślwego programu, którego avast nie wykrywa.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MirM Zobacz posta
    Sprawdzić ile MB/GB łącznie zajmują pliki umieszczone na pulpicie ( im mniej tym lepiej - lepiej umieścić foldery w innym miejscu dysku (partycji) a na pulpicie umieścić jedynie skróty do nich)
    Możesz mi wytłumaczyć na jakiej podstawie to piszesz? O ile ilość ikon na pulpicie może mieć jakieś znaczenie (karta graficzna musi wygenerować dodatkowe dane co powoduje opóźnienia rzędu kilku nanosekund), to jakie znaczenie ma to, czy w katalogu na pulpicie mam 2 pliki po 2 kB każdy czy 20 po 100 MB?

Domyślnie

Przecie to jest ładowane do pamięci...to prawie jak otwarty katalog. A właściwie dokładnie jak otwarty katalog.

Gaduła Awatar ku6i
    Miasto
    Górny Śląsk/Kraków

Domyślnie

Chwila, czyli jak? To co się dzieje, jeśli mam na pulpicie pliki ważące razem np. 4 GB, w przypadku kiedy mam 512 MB RAMu i 1.5GB swapa? Nagła zmiana rozmiaru swapa? To ciekawe, bo mam wolny tylko 1 GB miejsca na dysku systemowym.
    Chyba się kompletnie nie rozumiemy...

Domyślnie

Chyba tak...sam się zgubiłem.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów