Szukaj
A ja wam napiszę moje wrażenia z zabaw 70-300VR. Na początek o skuteczności VR: Udało mi się zrobić przy ogniskowej 300 mm ostre zdjęcie fotografując z ręki z JADĄCEJ POLNĄ DROGĄ BRYCZKI. Czas migawki 1/80. Jeśli sobie uświadomimy, że jest to ekwiwalent 450 mm w 24x36, to jest to rewelka.
O optyce: prze kilka godzin porównywałem go do AF-Nikkora 300/4 IF-ED, oboma robiłem na pełnej dziurze. Bez dokładnego obejżenia zdjęć na monitorze nie sposób odróżnić tego zooma od - bardzo dobrego przecież - teleobiektywu stałoogniskowego.
Mechanika: "dobra +". Na poziomie 18-70. Ale w porównaniu z 70-200VR: inna bajka...
70-300VR TO BAAARDZO DOBRY ZOOM!
A możesz pokazać to zdjęcie z bryczki????
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
No a jak Wam sie podoba to moje z rekina300mm f 5.6 z VR czas 1/5 ?
)))
http://img106.imagevenue.com/view.ph...23_579lo.jp g
Dzisiaj Pocztex dostarczył mi obiektyw! Ze względu na pogodę jeszcze się nim nie bawiłem, ale AF jest szybki. Zobaczymy optycznie? Jeżeli chodzi o firmę MEDFOTO to faktycznie działają bardzo sprawnie i są wiarygodni! Paragon jest na kwotę 520 EURO, tak więc cena jaką zapłaciłem 2100 zł, nie jest straszna! Była to szybka decyzja, i jak na razie słuszna!
Tak przy okazji bawiłem się obiektywem Canona 70-300/4-5,6 IS (podaję z pamięci). Z tego co wiem optycznie jest dobry, ale AF jest fatalny (jest głośny i chodzi trochę ociężale) Stabilizacja działa dobrze czasy ok 1/20 nie stanowiły problemu!. Obiektyw kilka razy zgubił się i nie mógł wyostrzyć! To na razie tyle!
Pozdrawiam!
Dzisiaj Pocztex dostarczył mi obiektyw! Ze względu na pogodę jeszcze się nim nie bawiłem, ale AF jest szybki. Zobaczymy optycznie? Jeżeli chodzi o firmę MEDFOTO to faktycznie działają bardzo sprawnie i są wiarygodni! Paragon jest na kwotę 520 EURO, tak więc cena jaką zapłaciłem 2100 zł, nie jest straszna! Była to szybka decyzja, i jak na razie słuszna!
Tak przy okazji bawiłem się obiektywem Canona 70-300/4-5,6 IS (podaję z pamięci). Z tego co wiem optycznie jest dobry, ale AF jest fatalny (jest głośny i chodzi trochę ociężale) Stabilizacja działa dobrze czasy ok 1/20 przy max. ogniskowej nie stanowiły problemu!. Obiektyw kilka razy zgubił się i nie mógł wyostrzyć! To na razie tyle!
Pozdrawiam!
Ja dziś równiez dostałem przesyłkę - masterlinkiem z arcdeco. Również Nikkorek 70-300VR. Cena 1999 zł, gwarancja Nikon Polska. Także jestem cały szczęśliwy. Obiektyw jest super dobrze wykonany. Jutro biorę się za testy.
A przy okazji witam na forum. Do tej pory tylko obserwowałem aż w końcu postanowiłem się ujawnić![]()
Nikoś D90 + MB-D80 + Nikkor 16-85 VR + Nikkor 70-300 VR + Cosina 100 macro + SB-600 + Velbon Sherpa 600R
Moja racja jest mojsza, niż Twojsza. Moja racja jest najmojsza!
Coś mi tu nie pasuje. To jakiś joke.
Sony Alfa 65 Coolpix 4200 + Tachimetr Nikon NPL352
Skontaktuj się z nami