Witam! Prośba do posiadaczy N 70-300 VR, czy na każdym obiektywie pisze Made in Thailand.
Pozdrawiam Wojtek
Szukaj
Witam! Prośba do posiadaczy N 70-300 VR, czy na każdym obiektywie pisze Made in Thailand.
Pozdrawiam Wojtek
Wojtek: Trochę sprzętu jest, ale mało czasu.
odpisałem w sprzedaży, ale tu też nie zaszkodzi, wszystkie są made in thailnad
Fuji S5 PRO || Delta ND200S || D70s || Delta ND70s || F80 || N18-200VR || N28-100 || SB-800 ||
Bardzo dziękuję.
Witam
Dzisiaj dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy 70-300VR. Narazie ciesze sie "jak gupi z bateryjki" ale mam nadzieje że jutro uda mi sie go troche potestować w plenerze o ile pogoda nie będzie straszna.
Zastanawiam sie tylko czy w związku z tym że obiektyw jednak troszke waży a szczególnie podpięty do mojego skromniutkiego D40X wydaje sie być dość potężny nie będzie jakoś nadwyrężał mocowania obiektywu w aparacie?
Druga sprawa- jak używacie go ze statywem? Czy istnieje jakiś patent żeby umocować obiektyw na statywie(a nie tak jak obecnie wpinam do statywu body) czy jest to zarezerwowane dla profesjlonalnych obiektywów?
pozdrawiam
SPIDI
Witam! Pragnę zakomunikować, że znalazłem się w gronie posiadaczy 70-300VR. Przy tej okazji dziękuję Sławkowi za super cenę. Jednak potwierdza się fakt premiowania 1000 wypowiedzi w każdym temacie. Właśnie miałem nr. 1000 w tym poście. Ciekawe kto będzie miał nr.1000 na temt D 300.
Jednak przegapiłem nr. 1000 był już w D300.
Nic sie nie stanieA jak sie boisz to trzymaj za obiektyw jak niesiesz aparat bo chyba faktycznie jest ciezszy od body
Co do montowania na statywie, to ten obiektyw nie posiada mocowania statywowego (zreszta po co?), tylko naprawde ciezkie tele go maja (np. 70-200, juz nie wspomne o 500, 600...
). Ja spokojnie mocuje aparat na statywie (tylko, ze ja mam D80).
przy zakupie sprawdzać tryb activ i normal. Przy activ stabilizacja dziala w poziomie i w pionie i obraz powinien plywac ruszajac aparatem gora/dol oraz prawo/lewo. Przy normal to stabilizacja pozioma dla normalnego polozenia aparatu.
Warto sprawdzać czy w środku w obiektywie nie ma paprochów. Ja przy zakupie miałem 3 w ręku i w każdym cos było.
D80......zapraszam na www.fotochelm.myboard.pl
O cholera, czyżby coś nie tak z kontrolą jakości w Nikonie. Miałem sobie własnie zakupić to szkło przez internet ale chyba dam zarobić Fotojokerowi i kupię na miejscu.
, Mamiya RZ 67 PRO II, Nikon F 90X, D300, 10 kg szkła
Skontaktuj się z nami