Szukaj
postaram się jakoś zbliżyć do tego, jakoś to ogarnąć, wczuć się
POZDRAWIAM
myślę co piszę
Wybieram zdjęcia nr dwa i cztery!
Ładne kadry i ze smakiem obrobione.![]()
OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.
Mam inne troche pytanie:
Czy ucinanie głowy na prawie wszystkiech portretach, które sa zamieszczane na forum, to jakaś reguła?
swiat się zmienia, ale od dawna portret był portretem, czyli obejmował całą głowę a nie jej część.
Nie wiem czy to sie tyczy mojej lakonicznej wypowiedzi ale postaram sie opisać to szerzej.
Ja mam wersje 50 1.4 G ale myśle że nie ma zbytniej różnicy.
Obiektyw 50 mm przy otwarciu na 1.4 charakteryzuje się bardzo fajnym mydełkiem.
Czasami ciężko nawet określić gdzie pada ostrośc bo takowej nie widać.
Bardziej rozpoznać to można po kontrastach. Ale to tylko czasami.
Do tego bardzo pięknie rozmywa i winietuje w swoim charakterystycznym klimacie.
Kolory są jak dla mnie bardzo plastyczne, miękkie i przyjemne dla oka.
Zaś85 1,8 w porównaniu do 50 1,4 to żyleta
Bonus i 3 nieostre, pozostale takie sobie, czekam na normalna sesje.
Mam to.
teraz tak.
chyba
wcześniejsze posty były pisane na zasadzie " Ja wiem, a wy się domyślacie"
czasem warto napisać wolniej, a w sposób zrozumiały dla zgrzybiałego czterdziestolatka .
myślę, że sprawa jest prostsza jeszcze. W czarno białym obrazie mocniej niż w kolorowym odbieramy fakturę - w tym przypadku skóry - każda jej nierówność, niedoskonałość w wersji cb staje wyraźniejsza, zmarszczki stają się głębsze, model wydaje się starszy.
Przedstawionych prac pozwolę sobie nie oceniać, są jak sam Hanibal stwierdził raczej wprawkami do tego co ma dopiero nastąpić.
POZDRAWIAM
myślę co piszę
świetne
Chyba nie pokazywałbym dłoni modelki (krótkie silne palce)
Na właściwej sesji pojechałbym z mocnym makijażem takim trochę wulgarnym, czekamy na właściwe foty powodzenia
N itepe.
Postaram sie pisać jasniej następnym razem.
Tak przy okazjiNie każde czarno białe zdjęcie musi być czarno białe technicznie do końca.
Przy wywołaniu nefa masz możliwość korygowania pewnych tonacji kolorystycznych wpływających na zdjęcie tak że będziesz zdziwiony efektami. HSL w PS. http://pl.wikipedia.org/wiki/HSL.
Skontaktuj się z nami