Szukaj
1. bardziej mi odpowiada, tylko osobiście ciachnąłbym nieco dołu...
ale nie jestesm spacjalistą![]()
Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX
Z tych dwoch jedynka mi sie podoba.
Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com
Też jestem za jedyneczką![]()
Też 1. dla mnie. Chociaż strasznie pusto na pierwszym planie...
Na 1 nic się nie dzieje w pierwszej połowie kadru od dołu. Więc po co jest ta pierwsza połowa.
Mogło być ładnie bo widać że światło ciekawe i chmurki niczego sobie. Wystarczyło podejść do pierwszego drzewka umieścić go w PD rogu a górkę gdzieś wyże np. w LG mocnym punkcie tak aby wzrok wędrował po fotografii po przekątnej.
2 w takiej formie nudna. Może można było coś z tym niebem pokombinować. Górkę umieścić w LD rogu a chmurki na 2/3 kadru i coś by z tego było.
Kadr na jedynce nawet mi leży. Wydaje się, że lekkie przycięcie od dołu rzeczywiście mogłoby pomóc (choć w przeciwieństwie do poprzednika mnie tam ten pusty dół nie drażni, bo faktura śniegu jest ładna i miła). Przy okazji obcinając dół - z czuciem! - dojdzie się do kadru, jaki lubię, o proporcjach nieco bardziej panoramicznych.
Ale kolor śniegu (najprawdopodobniej WB), na ciepło, z ciepłym zafarbem jest dla mnie trudny do przełknięcia. Zniósłbym, gdyby był przesunięty w drugą stronę, zaniebieszczony nawet znacznie - ale ciepły śnieg? Nie nie, to za dużo jak dla mnie.
Takiej wersji nei przyjmuję.
Też jestem za jedynką w bardziej panoramicznym kadrze...
Wreszcie nie będę sam w walce,o dobry balans, z wiatrakami..tfu z przebrwieniami..
Witaj Bomblu,długo Cię nie było widać..![]()
Pozdrawiam
Andrzej.
Witaj, witaj!MIło zobaczyć starych znajomych!
![]()
Skontaktuj się z nami