Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 14

Domyślnie Schustlerova cesta

Jedno z ciekawszych moim zdaniem miejsc równi pod Śnieżką.
    Latem fantastyczne pomosty, torfowiska z kosodrzewiną, zimą rozległe zaśnieżone przestrzenie.
    Zapraszam
    <a href="http://www.michalostrowski.com.pl/" target="_blank">www.michalostrowski.com.pl</a><br>

Domyślnie

1. bardziej mi odpowiada, tylko osobiście ciachnąłbym nieco dołu...
    ale nie jestesm spacjalistą
    Rzeczywiście tak jak księżyc ludzie znają mnie tylko z jednej jesiennej strony...
    D700 + N 24-70/2,8 + N 35/1,8 + N 50/1,4 + N 85/1,8
    D750 + N 24-120/4,0 + N 70-300 VR
    Z6II + N24-70/4,0 + SB-910 + FastPack 200 + Slik Pro 340DX

Domyślnie

Z tych dwoch jedynka mi sie podoba.
    Con otro aire... | de noventa | FM2N | Yashica 35 GX | http://malasana.blogspot.com

Domyślnie

Też 1. dla mnie. Chociaż strasznie pusto na pierwszym planie...

Domyślnie

Na 1 nic się nie dzieje w pierwszej połowie kadru od dołu. Więc po co jest ta pierwsza połowa.

Mogło być ładnie bo widać że światło ciekawe i chmurki niczego sobie. Wystarczyło podejść do pierwszego drzewka umieścić go w PD rogu a górkę gdzieś wyże np. w LG mocnym punkcie tak aby wzrok wędrował po fotografii po przekątnej.

2 w takiej formie nudna. Może można było coś z tym niebem pokombinować. Górkę umieścić w LD rogu a chmurki na 2/3 kadru i coś by z tego było.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

bombel
    Gość

Domyślnie

Kadr na jedynce nawet mi leży. Wydaje się, że lekkie przycięcie od dołu rzeczywiście mogłoby pomóc (choć w przeciwieństwie do poprzednika mnie tam ten pusty dół nie drażni, bo faktura śniegu jest ładna i miła). Przy okazji obcinając dół - z czuciem! - dojdzie się do kadru, jaki lubię, o proporcjach nieco bardziej panoramicznych.

Ale kolor śniegu (najprawdopodobniej WB), na ciepło, z ciepłym zafarbem jest dla mnie trudny do przełknięcia. Zniósłbym, gdyby był przesunięty w drugą stronę, zaniebieszczony nawet znacznie - ale ciepły śnieg? Nie nie, to za dużo jak dla mnie.

Takiej wersji nei przyjmuję.

Domyślnie

Też jestem za jedynką w bardziej panoramicznym kadrze...
    Wreszcie nie będę sam w walce,o dobry balans, z wiatrakami..tfu z przebrwieniami..
    Witaj Bomblu,długo Cię nie było widać..
    Pozdrawiam
    Andrzej.

bombel
    Gość

Domyślnie

Witaj, witaj! MIło zobaczyć starych znajomych!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    Na 1 nic się nie dzieje w pierwszej połowie kadru od dołu. Więc po co jest ta pierwsza połowa.

Mogło być ładnie bo widać że światło ciekawe i chmurki niczego sobie. Wystarczyło podejść do pierwszego drzewka umieścić go w PD rogu a górkę gdzieś wyże np. w LG mocnym punkcie tak aby wzrok wędrował po fotografii po przekątnej.

2 w takiej formie nudna. Może można było coś z tym niebem pokombinować. Górkę umieścić w LD rogu a chmurki na 2/3 kadru i coś by z tego było.
    No przecież napisał, że o równie tam chodzi to po cholerę mu drzewko i chmurki!!! Mnie się podoba.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów