Jestem bardzo ciekaw jak sie ten nowy aparacik ma wzgledem D200 moze ktos na szybko zrobi rachunek i poda róznice ?
Szukaj
Jestem bardzo ciekaw jak sie ten nowy aparacik ma wzgledem D200 moze ktos na szybko zrobi rachunek i poda róznice ?
karty SD zamiast CF, synchro z błyskiem 1/200 zamiast 1/250, najkrótszy czas 1/4000 zamiast 1/8000. za to w obu jest iso 100!
nie działa pomiar światła z manualnymi nikkorami ?????
aha - 3 kl/s zamiast 5.
ma za to polskie menu czego brak w d200 i wszystkich innych.
wg mnie brać i sie nie zastanawiać.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
Chyba sprzedaż D200 nieco spadnie.
Ja osobiście gdybym miał wybierać, to ze względu na cenę wolałbym D80.
Co oznacza metering: CPU and AI przy specyfikacji D80?
Widze ze Phil zle podal w specyfikacji.
Cała specyfikacja D80 tu taj :
http://www.nikonusa.com/fileuploads/...0_brochure.pdf
najkrótszy czas 1/4000 zamiast 1/8000 wcale nie najkrótszy to 1/6000
[ Dodano: Sro 09 Sie, 2006 ]
Sorki tak najkrótszy to 1/4000
A specyfikacja podaje:
Z kolei tabela w PDFie mowi co innego. Wszystko wskazuje jednak na to ze nic sie tu w stosunku do D70 nie zmienilo.3) Spot: Meters 3.5mm dia. circle (about 2.5% of frame) centered on active focus area (on center focus area when non-CPU lens is used, or if Auto-area AF is selected)
fajne porownanie (ale do D70) jest na dpreview w "preview" do D80...
Rafał
Test na fotopolis wiele wyjasnia... http://www.fotopolis.pl/index.php?n=4701&p=0
normalna migawka
grip
wiekszy wyswietlacz zawierajacy tez wieksza liczbe pikseli
matryca 10mp,
11 pól AF (Multi-CAM 1000)
USB 2,0
wizjer z D200
To zupelnie nowy aparat a nie podrasowany D70
fridrih, USB 2.0 to jużw D70 było, ale niestety z niepełną szybkością![]()
FX
tak wogóle to mi chodziło o to by znajacy sie na rzeczy powiedzieli jak sie ma D80 do D200 a nie D70 bo to widac na wszytkich przykładach.
Skontaktuj się z nami