Close

Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Przyszły użytkownik
    Gość

Domyślnie Szumy matrycy D70

Jako Przyszły, zwracam się do starych nikonowych wyjadaczy z prośbą o poradę. Jaką ustawiacie wartość ISO, żeby szum nie dawał się wyraźnie we znaki? Lubię pstrykać nawet w słabych warunkach, dokąd się da, w świetle zastanym i przeważnie zależy mi na jak najkrótszym czasie. Oczywiście rozmaite programy graficzne mają opcję redukcji szumu, jednak perspektywa mozolnego obrabiania np. 100 fotek wydaje mi się niezbyt zachęcająca...

Domyślnie

Ja staram sie nie podciagac ISO wiecej niz 640. Ale jak trzeba to tez mozna zwlaszcza jak potem zrobisz z tego B&W.
    Pozdrawiam Karol

Domyślnie

Zgadzam się z Gamlingiem, szumy powyżej 400 ISO zaczynają być widoczne, aczkolwiek potrafi zrobić przyjemną niespodziankę przy ISO 1600 jak na tym zdjęciu:
    Pozdrawiam,
    Krakus
    D70|kit|N AF50/1,8|N AF 70-210/4-5,6|N AF 85/1,8|SB-800

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Jesli chodzi o jakosc szumow (czyli ich brak przy jak najwiekszej wartosci ISO) to Canon ma znaczaca przewage nad wszystkimi innymi markami.
    Tu ISO 800 albo nawet 1600 nie robi na nim wielkiego wrazenia (jak sie umiejetnie foci). A innych cechach sie nie wypowiadam.

Kaleid
    Gość

Domyślnie

Dla milosnikow plastikowych wygladzonych fotek stworzono Canony oraz programy typu noise ninja, neat image itd

Anonymous
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kaleid
    Dla milosnikow plastikowych wygladzonych fotek stworzono programy typu noise ninja, neat image itd
    Kwestia umiejętności ich używania :P

Domyślnie

Kaleid, ale Cię podpuścili
    D300 i kilka butelek z denkiem ale bez szyjki...

Uprawnienia umieszczania postów