Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Portret z bzami

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Portret z bzami

To moje pierwsze próby w portrecie - proszę więc o opinie i rady, co zrobiłam źle (wiem, że tego jest pewnie dużo:P).

1.

2.

3.

Z góry dziękuję

Domyślnie

hmmm... będę delikatny - proponuję wszystkie 3 do kosza!
    1-przede wszystkim nie strzelaj lampą na wprost, widzisz jaki paskudny cień z tyłu. bałagan w tle (kolejny jakiś kwiatek).
    2 i 3-takie pstryczki na tle zasłony, również bez szaleństw. poza tym nieostre.
    nie sprawdzałem exifów, ale coś tak chyba widzę dużo auto w auto
    po co na każdym te kwiatki???

rada. weź modelkę w ciekawy plener. popstrykaj w światełku zastanym. po prostu ćwicz. bo te zdjęcia nie nadają się pod ocenę na tym forum, a już na pewno w kategorii "portrety".
    D700, N35/1.8, N50/1.8, S24-70/2.8, N85/1.8, T70-200/2.8, SB900

Domyślnie

np na pierwszym:
    ogniskowa 157mm a czas 1/60 !! - już na starcie masz poruszone, no chyba, ze masz żelazny uścisk i ani drgniesz
    f: 5.6 - chyba za dużo jak na portret - ale to pewnie szkło Ci wymusiło takawartośc.
    ISO 1000 ?

Domyślnie

heh, klasyczna masakra fotograficzna. Bez owijania w bawełnę.
    Szary, cichy człowiek.

Domyślnie

nie wiem dlaczego ale to pierwsze kojarzy mi sie z taka slubna fotografia"połprofesjonalna" z poczatku lat 90
    ale ogólnie to na prawde ciezko znalesc jakies pozytywy. no moze jeeden jest- są checi. a teraz czas na duzo pracy
    D80, 50 1,8D, 18-55 , Nikon/M42 , Helios 44-2 + dużo wyobraźni, mało pieniędzy i jeszcze mniej wolnego czasu...

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

moje pytanie brzmi:
    po co dziewczynę o bardzo ciekawej urodzie zasłaniać jakimś wiecheciem???
    nic pozytywnego z tego nie wyszło, niestety
    jeżeli jeszcze 3 zdjecie ma w sobie coś to 2 fota wygląda trochę jak z cyklu "przemoc w rodzinie" - a chyba nie o to chodziło...
    strzelaj dalej ale mądrzej - proponuje nabyć drogą kupna (lub niekoniecznie) jakąś dobrą książke o fotografii...
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez frostic Zobacz posta
    proponuje nabyć drogą kupna (lub niekoniecznie) jakąś dobrą książke o fotografii...
    Za to "niekoniecznie" to grozi kolegium, a jak powyżej 250zł to i pół roku nawet, więc radzę sie skupic jednak na "drogą kupna".
    Szary, cichy człowiek.

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez andrzej_laskowski Zobacz posta
    Za to "niekoniecznie" to grozi kolegium, a jak powyżej 250zł to i pół roku nawet, więc radzę sie skupic jednak na "drogą kupna".
    Oj Andrzeju, Andrzeju.... O czym Ty mówisz??!!
    Chodziło mi raczej o : http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=53050

SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Domyślnie

ze tak malofotograficznie dodam.. mozna zamiast droga kupna udac sie tez do biblioteki do zdjec sie czepiac nie bede, zwlaszcza, ze sama nie odwazylam sie jeszcze nic dodac

Uprawnienia umieszczania postów