Co myślicie?
Szukaj
Co myślicie?
Moja galeria www.mandecki-media.pl
mysle ze chcialbym wieksze zdjecie a nie znaczek pocztowyi podpisy mi sie nie podobaja
Brakuje ostrości, zdjęcie chyba mocno skompresowane bo widać artefakty, nie pasuje mi to 1/1, po co to komu potrzebne?
FF mi sie wydaje
cos mi tam z ostroscia nie gra
i konwersja mi nie podeszla
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Ostrość jw, ale kadr i naturalność modelki fajne.
Dla mnie ciekawe.
Szary, cichy człowiek.
Podsumowując inna konwersja (np bardziej kontrastowa) + ostrzej ale kadr i ustawienie modelki OK? A i jeszcze bym chciał się zapytać (słabo stoję z żargonem na forum) co oznacza FF co napisał kolega hanibal? Fajna Fotka :P ??
No tak też można
FF może znaczyć Full Frame, czyli aparat z matrycą o rozmiarze pełnej klatki, ale w tym przypadku oznacza (tak myślę) Front Focus.
FF/BF (front focus/back focus) - czyli wada polegająca na ostrzeniu aparatu/obiektywu/aparatu w zestawieniu z danym obiektywem przed lub za obiektem, na który ostrość jest ustawiana.
clusca
Fufu X
www.facebook.com/kpaprocki
|| D3 x2 || 14-24 2.8 || 24-70 2.8 || 70-200 2.8 || 16 2.8 fisheye || 24 1.4 || 50 1.4 || 85 1.4 || Apple system || cała masa dodatków.
Skontaktuj się z nami