Szukaj
1. do wywalenia
2. gdyby zawodnik z 7 nie wszedł w kadr była by fajna fotka
3. nic szczególnego
4. takich zdjęć w czasie meczu można zrobić setki
5. niestety brak ostrości
6. fotka zrobiona albo za późno, albo za wcześnie trudno określić
dzięki za uwagi, może następnym razem uchwyce coś lepszego
a jak nie to nie będę wrzucał
![]()
Bez rewelacji - malo ostre, slabe kadry - nie przekonuja mnie
pozdr
D700 | N 14-24/2,8 G | N 35/2,0 | N 50/1,4 G | N 85/1,4 | SB 900 |
http://blog.karolszafraniec.pl
Kolega rychu_cmg już wszystko napisał, moja rada jest taka: ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz
PS. Nie cierpię robić fotek na boiskach ze sztuczną nawierzchnią, po pierwsze beznadziejna murawa, a po drugie te 2, a nawet czasami 3 warstwy płotów za boiskiem, dodatkowo z siatką. No chyba, że jest to takie boisko jak na Wawie przy Obrońców Tobruku![]()
Rychu jest brutal, ale generalnie rzecz ujmując nie sposób nie przyznać mu racji.
Wszystkie foty są nieostre. Aż się wierzyć nie chce, że "Trzyseta" z jasną Sigmą...
Hmmm..... Coś mi tu nie pasi....
Nikon
dopiero teraz zobaczyłem EXIF i ustawienia jakie miał wprowadzone Soko kompletnie mi nie pasują. Niepotrzebnie ustawił aparat w tryb manualny, zamiast przysłony 4,5 mogłeś dać 3,5. Czasy 1/400 i 1/640 też za długo fotki były robione w dzień więc czasy 1/1000 i krótsze. ISO też mogłeś podbić do około 500, bo widać, że było ciemno. W tego co widzę to ustawiłbym aparat na priorytet przysłony 3,5, ISO w okolicach 500, bilans bieli na AUTO
dziękuje za wizytę, następnym razem postaram się dostosować do wskazówek rychu_cmg w końcu o to tu chodzija się za eksperta nie uważam, na piłce zbyt wiele razy nie byłem.
pozdrawiam
soko
Skontaktuj się z nami