Close

Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Domyślnie Sparing - TKP Elana vs Tur Turek

Ponieważ moja codzienna praca oprócz sportu właściwie do pokazania się nie nadaje, kilka zdjęć z dziesiejszego sparingu

1.

2. tu ostrość niestety na pana z nr 7

3.

4.

5.

6.

Domyślnie

1. do wywalenia
    2. gdyby zawodnik z 7 nie wszedł w kadr była by fajna fotka
    3. nic szczególnego
    4. takich zdjęć w czasie meczu można zrobić setki
    5. niestety brak ostrości
    6. fotka zrobiona albo za późno, albo za wcześnie trudno określić

Domyślnie

dzięki za uwagi, może następnym razem uchwyce coś lepszego a jak nie to nie będę wrzucał

Domyślnie

Bez rewelacji - malo ostre, slabe kadry - nie przekonuja mnie

pozdr
    D700 | N 14-24/2,8 G | N 35/2,0 | N 50/1,4 G | N 85/1,4 | SB 900 |
    http://blog.karolszafraniec.pl

Domyślnie

Kolega rychu_cmg już wszystko napisał, moja rada jest taka: ćwicz, ćwicz i jeszcze raz ćwicz

PS. Nie cierpię robić fotek na boiskach ze sztuczną nawierzchnią, po pierwsze beznadziejna murawa, a po drugie te 2, a nawet czasami 3 warstwy płotów za boiskiem, dodatkowo z siatką. No chyba, że jest to takie boisko jak na Wawie przy Obrońców Tobruku

Domyślnie

Rychu jest brutal, ale generalnie rzecz ujmując nie sposób nie przyznać mu racji.
    Wszystkie foty są nieostre. Aż się wierzyć nie chce, że "Trzyseta" z jasną Sigmą...
    Hmmm..... Coś mi tu nie pasi....
    Nikon

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez georghe Zobacz posta
    Rychu jest brutal, ale generalnie rzecz ujmując nie sposób nie przyznać mu racji.
    Wszystkie foty są nieostre. Aż się wierzyć nie chce, że "Trzyseta" z jasną Sigmą...
    Hmmm..... Coś mi tu nie pasi....
    dopiero teraz zobaczyłem EXIF i ustawienia jakie miał wprowadzone Soko kompletnie mi nie pasują. Niepotrzebnie ustawił aparat w tryb manualny, zamiast przysłony 4,5 mogłeś dać 3,5. Czasy 1/400 i 1/640 też za długo fotki były robione w dzień więc czasy 1/1000 i krótsze. ISO też mogłeś podbić do około 500, bo widać, że było ciemno. W tego co widzę to ustawiłbym aparat na priorytet przysłony 3,5, ISO w okolicach 500, bilans bieli na AUTO

Domyślnie

dziękuje za wizytę, następnym razem postaram się dostosować do wskazówek rychu_cmg w końcu o to tu chodzi ja się za eksperta nie uważam, na piłce zbyt wiele razy nie byłem.

pozdrawiam
    soko

Uprawnienia umieszczania postów