Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Wątek: Bf/ff

Domyślnie

nie przesadzaj, jak na pełną dziurę, nie wygląda to wcale źle
    czego oczekiwałeś?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

z tych 2-ch te jest tylko na pełnej dziurze
    http://www.voila.pl/384/5018w/index.php?get=1&f=1 200mm f2,8

pozostałe 2-wa jeśli nie sprawdzałeś na IExif to 70mm i przysłona przymknięta do 11 i 3,5

moje odczucia to że:

1.nie jest taki wolny jak piszą niektórzy
    2. potrafi przelecieć przez cały zakres zanim złapie ostrość
    3. czasem trzeba doostrzać ( tu mnie boli najbardziej, po tym co widzę na zdjęciach)
    Ostatnio edytowane przez DadanGR ; 08-02-2009 o 20:01
    BORN TO WIN

Domyślnie

jednego się przyczepię jeśli można... na zdjęciu tej parki ściskającej się na schodach widać, że dość mocno aberruje :]
    D500+MB-D17 (newell) | Σ150-600S | Σ17-50/2.8 | Induro GIT304+Benro GH-2 | Lowepro Whistler BP 450 AW | Vortex Razor HD II 27-60x85 | Genesis A3+Manfrotto MVH500AH | Vortex Viper HD 10x42

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Piechu Zobacz posta
    jednego się przyczepię jeśli można... na zdjęciu tej parki ściskającej się na schodach widać, że dość mocno aberruje :]
    Mocno? To chyba jeszcze nie widziałeś mocnych aberracji
    wigi.pl

Domyślnie

sądzicie że zdjęcia są ok?

brak mydła?

bo jeszcze dziś mogę go zwrócić
    BORN TO WIN

Domyślnie

Szczerze mówiąc ostatnie trzy zdjęcia nie zachęcają do tego egzemplarza. Coś jest z nim nie tak, mój nikkor 80-200 D ED jest o niebo lepszy, a wg testów powinien być gorszy
    dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qooba Zobacz posta
    Szczerze mówiąc ostatnie trzy zdjęcia nie zachęcają do tego egzemplarza. Coś jest z nim nie tak, mój nikkor 80-200 D ED jest o niebo lepszy, a wg testów powinien być gorszy
    Myslę, że bajki opowiadasz, źle nie jest, a porównywanie korespondencyjne sprzetu, przy różnych zdjęciach, w różnych warunkach i przy różnych ustawieniach body nie ma najmniejszego sensu
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Myslę, że bajki opowiadasz, źle nie jest, a porównywanie korespondencyjne sprzetu, przy różnych zdjęciach, w różnych warunkach i przy różnych ustawieniach body nie ma najmniejszego sensu
    Nie denerwuj się tak mocno, nie masz powodu...
    Według mnie te zdjęcia są słabe:
    1. wartownika zjada aberacja i dyfrakcja i ogólny brak ostrości. Przy takiej przysłonie w nikkorze mogę niemalże policzyć rzęsy ludziom...
    2. Japończyk z canonierką totalnie nieostry, a czas 1/500s
    3. parka nieostra i do tego paskudna aberacja

Piszę co widzę, jeśli jest możliwość zwrotu, JA zwróciłbym ten obiektyw i szukał dalej

ps. widziałem u znajomego zdjęcia z D80 + ten tamron i wyglądało to o niebo lepiej

Domyślnie

no wiesz, ja jak zrobię zdjęcie swoim AF-S 80-200, to mogę bakterie liczyć na rzęsach ludzi, ale z tego niewiele wynika
    to tylko "niedrogi" Tamron, a nie ma idealnych obiektywów - nawet wśród Nikkorów za grubą kasę...
    wigi.pl

Domyślnie

Zgadzam się że nie ma idealnych obiektywów. Nie zmienię jednak opinii o tych trzech zdjęciach Obiektyw nie jest dobry, coś z nim jest wyraźnie nie tak i dlatego sugeruję jego wymianę na inny egzemplarz, bo z doświadczenia wiem, że może być znacznie lepszy I tyle

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów