nie przesadzaj, jak na pełną dziurę, nie wygląda to wcale źle
czego oczekiwałeś?
Szukaj
nie przesadzaj, jak na pełną dziurę, nie wygląda to wcale źle
czego oczekiwałeś?
Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
wigi.pl
z tych 2-ch te jest tylko na pełnej dziurze
http://www.voila.pl/384/5018w/index.php?get=1&f=1 200mm f2,8
pozostałe 2-wa jeśli nie sprawdzałeś na IExif to 70mm i przysłona przymknięta do 11 i 3,5
moje odczucia to że:
1.nie jest taki wolny jak piszą niektórzy
2. potrafi przelecieć przez cały zakres zanim złapie ostrość
3. czasem trzeba doostrzać ( tu mnie boli najbardziej, po tym co widzę na zdjęciach)
Ostatnio edytowane przez DadanGR ; 08-02-2009 o 20:01
BORN TO WIN
jednego się przyczepię jeśli można... na zdjęciu tej parki ściskającej się na schodach widać, że dość mocno aberruje :]
D500+MB-D17 (newell) | Σ150-600S | Σ17-50/2.8 | Induro GIT304+Benro GH-2 | Lowepro Whistler BP 450 AW | Vortex Razor HD II 27-60x85 | Genesis A3+Manfrotto MVH500AH | Vortex Viper HD 10x42
wigi.pl
sądzicie że zdjęcia są ok?
brak mydła?
bo jeszcze dziś mogę go zwrócić
BORN TO WIN
Szczerze mówiąc ostatnie trzy zdjęcia nie zachęcają do tego egzemplarza. Coś jest z nim nie tak, mój nikkor 80-200 D ED jest o niebo lepszy, a wg testów powinien być gorszy![]()
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
wigi.pl
Nie denerwuj się tak mocno, nie masz powodu...
Według mnie te zdjęcia są słabe:
1. wartownika zjada aberacja i dyfrakcja i ogólny brak ostrości. Przy takiej przysłonie w nikkorze mogę niemalże policzyć rzęsy ludziom...
2. Japończyk z canonierką totalnie nieostry, a czas 1/500s
3. parka nieostra i do tego paskudna aberacja
Piszę co widzę, jeśli jest możliwość zwrotu, JA zwróciłbym ten obiektyw i szukał dalej
ps. widziałem u znajomego zdjęcia z D80 + ten tamron i wyglądało to o niebo lepiej
no wiesz, ja jak zrobię zdjęcie swoim AF-S 80-200, to mogę bakterie liczyć na rzęsach ludzi, ale z tego niewiele wynika
to tylko "niedrogi" Tamron, a nie ma idealnych obiektywów - nawet wśród Nikkorów za grubą kasę...![]()
wigi.pl
Zgadzam się że nie ma idealnych obiektywów. Nie zmienię jednak opinii o tych trzech zdjęciachObiektyw nie jest dobry, coś z nim jest wyraźnie nie tak i dlatego sugeruję jego wymianę na inny egzemplarz, bo z doświadczenia wiem, że może być znacznie lepszy
I tyle
![]()
Skontaktuj się z nami