Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 32

Wątek: Grażyna...

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie Grażyna...

Ciąg dalszej mojej rodziny

D300S, SIGMA 20 1.8
    Nikkor 50 1.4G, SIGMA 50-150 2,8 OS

Domyślnie

Zdjęcia do kosza. Weź za przykład zdjęcie, które ci się podoba i spróbuj naśladować. Warto też zapoznać się z prostymi technikami retuszu twarzy. Na tych fotografiach źle jest w miarę wszystko. Zła kompozycja, kolory, kadr, ostrość, cera. Zacznij od prostych, klasycznych portretów, obrób i wyostrz zdjęcia przed wystawieniem. Powodzenia!

Domyślnie

Po pierwsze - numeruj zdjęcia.
    Po drugie - pokazałeś Grażynę tak niekorzystnie, że bardziej chyba już się nie dało.
    1. ciemna, kadr fatalny
    2. ja rozumiem, że to albumowe, ale naprawdę i w albumie można mieć ładne zdjęcia. Powiedz szczerze - podoba Ci się? Spójrz na nie obiektywnie, tak jakby ktoś inny je zrobił. Faja w dłoni z obciętymi palcami, nieuczesane włosy, zero makijażu, podkreślone wszystkie niedoskonałości cery...
    3. Ciemno, brak oka, cera j/w.
    Nie podobają mi się te zdjęcia. Nawet jak na pstryki są kiepskie.
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grzegorka Zobacz posta
    zero makijażu, podkreślone wszystkie niedoskonałości cery...
    Spróbowalismy zrobić pierwsze podejście i oprócz wielu rzeczy które wyszły i przy następnej sesji będę musiał poprawić/zmienić/zrobić to pojawił się właśnie problem z makijażem i prosiłbym/yśmy tutaj o pomoc. A więc po kolei:
    1. Pomimo dużych ilości pudru/podkłądu i tak było widać dramatycznie wszystkie niedoskonałości cery. Co powinniśmy użyć?
    2. Oczy. Po makijażu wyszły nam na zdjęciach spuchnięte powieki i strasznie grube przerysowane brwi. Aparat widzi makijaż zuuuupełnie inaczej. Jakieś porady? Chcę podkreślić dwukolorowe oczy mojej Grażki (ma zielone oczy z brązowymi obwódkami źrenicy)
    3. I piękna wiśniowa szminka wychodzi nam różowa i się błyszczy. Teraz spróbujemy matowej.

Zaznaczę że kalibrowałem balans bieli, próbowałem także różnych ustawień fabrycznych. Nawet kupiłem PS Elements. Szminka dalej różowa Przestudiowałem pzryklejony wątek z działu "portretowego" ale za dużo na temat sztuki makijażu do zdjęć to nie ma
    1.
    D300S, SIGMA 20 1.8
    Nikkor 50 1.4G, SIGMA 50-150 2,8 OS

Domyślnie

a wstawisz większe zdjęcie/podasz linka do NEFa? Z tej miniaturki za dużo wycisnąć się nie da

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Zanim ktoś zacznie robić zdjęcie z kategorii "odjechane", to niech wpierw się nauczy robić zdjęcia prawidłowe. Czyli prawidłowo naświetlone, prawidłowo wykadrowane i prawidłowo wyostrzone.
    Na razie to ja widzę masakrę nawet na najbardziej podstawowym poziomie. Czy nie możesz zrobić po prostu zwykłego zdjęcia, normalnego? Nawet na zielonym ustawieniu. Jak opanujesz zielone ustawienie, to zacznij wtedy eksperymentować. I proszę, nie pokazuj jeszcze na forum. Nie pokazuj tylko dlatego bo się właśnie nauczyłeś zdjęcia prawidłowo naświetlać. My Tobie wierzymy! Pokazuj tylko coś co jest naprawdę interesujące.
    Bo te zdjęcia to nawet już nie jest kosz. Sama ich obecność na karcie pamięci jest wręcz kompromitująca. Nawet obecność tylko tymczasowa.

P.S. Zauważyłem że pierwsze zdjęcia zrobiłeś w lutym, a ostatnie w czerwcu. Czyli miałeś cztery miesiące na naukę. Tymczasem z ostatniego zdjęcia widzę że nie posunąłeś się nawet o milimetr do przodu. Słuchaj, może fotografia nie jest dla Ciebie? Może daj aparat żonie..?

Domyślnie

...patrz na zdjęcia innych i zastanów się czy te Ci się podobają...

Domyślnie

co to ? ... do kosza
    |sprzęt dostarcza firma Nikon & Sigma|

Tata Homera Awatar frostic
    Miasto
    Bażanorzów Górnośląski ;)

Domyślnie

O kurcze, facet.... aleś pojechał
    Dawno nie widziałem takiego falstaru....
    Nawet nie da sie konstruktywnie pognębić ich troche....

A Kobieta powinna Ci pstryknąć w ucho za taką prezentację
    SPAM nadal rządzi! Do spółki z Homerem… i Skiperem

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów