Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 27 z 27

Wątek: Hubert

Domyślnie

Hubert - mój imiennik. A to ze spacerku z pępkiem wymiata. Oczywiście na plus
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Dzięki serdeczne z dobre słowo... Ale to chyba bardziej zasługa Huberta Jakoś tak się zaczęliśmy dogadywać . Teraz dla odmiany spróbowałem znowu w domu
    1.

2.

3.
    D300S, SIGMA 20 1.8
    Nikkor 50 1.4G, SIGMA 50-150 2,8 OS

Domyślnie

Trzy ostatnie zdjęcia podobają mi się pod względem kadrów.
    Jak dla mnie są jednak zbyt ciemne, ale to może wina mojego wyświetlacza w laptopie, który jest fatalny.
    Specem od portretów to nie jestem, ale popróbowałbym z trochę większym GO.
    Mina Huberta na 1 bardzo sympatyczna, uchwyciłeś fajny moment.

PS: Masz spory odzew na swoim wątku ze strony ceniony przeze mnie forumowiczów.
    Ja nie miałem takiego odzewu przy pierwszej próbie zaprezentowania swoich zdjęć

powodzenia
    patrzę, podglądam obserwuję ...

D600 D90 | S15/2.8 | N28/1.8 | S50/1.4 | N85/1.8 | SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez psm Zobacz posta
    Jak dla mnie są jednak zbyt ciemne, ale to może wina mojego wyświetlacza w laptopie, który jest fatalny.
    Na moim laptopie wyglądają prawie dobrze. Ale ciemnawe są to fakt. Niestety to jest maks tego co mogę wycisnąć z puszki. Przy ISO800 ziarno zaczyna być za duże. Chociaż z drugiej strony w pokoju nie było jasno
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie

Ostatnie trzy ciemne i nie ostre. Pępek w parku rewelacja, lekko bym przekadrowała i posiedziała mimo wszystko ciut w PS. Pozdrawiam kolego po sąsiedzku
    Nikon szkło lampy tło i co?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez agull Zobacz posta
    Ostatnie trzy ciemne i nie ostre.
    Staram się nauczyć robić zdjęcia w domu bez lampy. To jest wyzwanie. Zaczynam dochodzić do wniosku że nieostre są raczej z tytułu drgań ręki. Ale z drugiej strony jak dam czas 1/100 to nawet obiektyw 1.4 nie pomaga. Tak więc staram się przynajmniej oczy złapać ostre. A przy tych trzech podobało mi się światło padające z okien z dwóch stron twarzy. ALe nie poddaję się Zdjęcia z domu jeszcze się pojawią...
    Pępek w parku rewelacja, lekko bym przekadrowała i posiedziała mimo wszystko ciut w PS.
    Jak już gdzieś pisałem praktycznie nie używam prgramów graficznych w takim stopniu jak wielu forumowiczów. Raz że nie posiadam, bowiem rozpatrując dylemat PS czy obiektyw na razie wybieram obiektyw. A dwa nie umiem. Dopiero nieśmiało próbuję Zoner Photo Studio (jest bardzo tani) korygować ekspozycję. Może dlatego plenerowe mi jakoś lepiej wychodzą. To czego teraz staram się nauczyć to sztuki kadrowania i korekty ekspozycji w czasie robienia zdjęć aby unikać "przepaleń".

1.

2.

3.

4.

5.

Pozdrawiam kolego po sąsiedzku
    Pozdrawiam także koleżankę sąsiadkę.

P.S.
    To forum nigdy nie pozwoli popaść w samozachwyt i to jest dobre
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie