Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Hubert

Domyślnie

moim zdaniem ratuje Cie jedynie konwersja do CZ-B, np coś takiego:

także może poćwicz w Photoshopie i dasz rade

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tinaga Zobacz posta
    Na jedynce balans bieli do poprawy
    I z tym mam mały problem. Proszę zwróć uwagę na zdjęcie 1 i 2. W momencie gdy robie kalibracje na biała/szara kartkę kolory wychodzą nieprawdziwe i za zimne. Wogle ciężko mi na tych zdjęciach było "wyłuskać" Huberta z tła. Oprócz zmiany rozdzielczości nic nie ingerowałem w zdjęcia gdyż uczę się dopiero "warszatu". Na PS czas będzie później.
    ZDJECIE1
    ZDJECIE2

Generalnie proponuję zacząć korzystać z NEFów, a jak nie chcesz, to ustaw wszystko poprawnie przy robieniu zdjęcia, ew. powtórz z lepszymi nastawami (np. korekta ekspozycji i odpowiedni WB).
    Przeskoczyłem na NEF-y i próbuję znaleźć sposób na doświetlenie. Robiłem bez lampy tylko światło dzienne
    ZDJECIE3
    ZDJECIE4
    D300S, SIGMA 20 1.8
    Nikkor 50 1.4G, SIGMA 50-150 2,8 OS

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez segl Zobacz posta
    także może poćwicz w Photoshopie i dasz rade
    Dzięki za radę ale zapisałem się na to forum aby nauczyć się robić zdjęcia a nie PS-a Tak więc za wszelką krytykę a w dodatku krytykę z poradami jestem jak najbardziej wdzięczny.
    P.S.
    Faktycznie fajnie wygląda czarno-białe
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartlomiej Zobacz posta
    Przeskoczyłem na NEF-y i próbuję znaleźć sposób na doświetlenie. Robiłem bez lampy tylko światło dzienne
    I przy NEFach zostań (jest lepiej). Balans bieli ustawisz sobie potem "softem" (Ligtroom, Bibble etc) a jak lubisz światło zastane to lepiej od razu zainwestuj w blendę.

Domyślnie

hmm ciężko o blende na spacerze w parku
    1.

Ale chyba warto próbować?
    2.

3.

Ale tak naprawdę chyba największym problemem jest złapać dziecko w kadr, szczególnie tak żywe... Ma ktoś jakieś "patenty"?
    4.

5.
    D300S, SIGMA 20 1.8

Domyślnie

Hej, kadry ze spaceru świetne, niektóre trochę niedoświetlone, ale to od biedy da się poprawić na kompie. W każdym razie pamiątka będzie super

Pzdr
    M
    http://www.flickr.com/photos/marcinko137/

Domyślnie

Spacer w parku znacznie odbiega od pierwszych 2 oczywiście na plus - 2 fota z parku bardzo mi się podoba.
    Nikon D40 | N18-55 VR | YN460-II | I JESZCZE ROWER |

Domyślnie

na 2ce ten maly facecik jest zajefajny. Moze jakby tak jeszcze uwalic z prawej ten kamien czy kawalek chodnika czy co to jest to troche fajniej IMHO by bylo kompozycyjnie, ale juz jest sporo przyjemniej dla oka niz na poczatku.
    Komercyjna stopka - regulamin forum!
    Full Frame Nikon System

Domyślnie

widzę, że wreszcie zacząłeś dogadywać się z puszką - duży skok jakościowy. Jest OK!

Domyślnie

Foty jak foty, ale Hubert fajny gość
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów