Close

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 36

Wątek: Osłona LCD

Domyślnie

Ja używam w D80 oryginalnej z tworzywa dostarczonej z aparatem. Wada jest taka, że pomiędzy osłonę a wyświetlacz dostają się ziarna piasku i inne małe syfy. Dzięki temu ekstra patentowi mam parę małych rys na LCD, no i o z tego, niech się rysuje, płakał nie będę.

Domyślnie

Ja używam czegoś takiego: http://www.emarket.pl/pricelist/item...ntent=C0190940. Trzeba wprawdzie przyciąć, ale świetnie się "przykleja" i nie zniekształca obrazu na LCD.

Pzdr
    M

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

Też kupiłem folię bezklejową na allegro, przyciętą do D60.
    Zakłada się to na mokro, bez problemu zdejmuje. Róznicy w jakości nie da się zauważyć. Kosztowało grosze, wziąłem na spróbowanie i jestem zadowolony.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Też kupiłem folię bezklejową na allegro, przyciętą do D60.
    Zakłada się to na mokro, bez problemu zdejmuje. Róznicy w jakości nie da się zauważyć. Kosztowało grosze, wziąłem na spróbowanie i jestem zadowolony.
    od kogo kupiłeś ? Ja na allegro kupiłem od BEST_FOL i folia jest tragiczna. Sprzedawca przysyłał już 3 razy i zawsze było coś nie tak.
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Kupiłem od flex_fol w lipcu zeszłego roku.
    A co było nie tak? Folia to folia. Zabezpiecza przed rysowaniem, IMO nie przeszkadza w oglądaniu, z odległości 1m nie widać że jest. Widać za to napis Nikon...
    Pewnie bez folii byłoby ciut lepiej.
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez SlaWasII Zobacz posta
    Kupiłem od flex_fol w lipcu zeszłego roku.
    A co było nie tak? Folia to folia. Zabezpiecza przed rysowaniem, IMO nie przeszkadza w oglądaniu, z odległości 1m nie widać że jest. Widać za to napis Nikon...
    Pewnie bez folii byłoby ciut lepiej.
    Kupowałem do D90. Pierwsza folia (6 sztuk) była za krótka o 0,5 cm, sprzedawca przysłał kolejne (6 sztuk), która po nałożeniu strasznie zniekształcała obraz, kolejna folia (4 sztuki) już nie zniekształcała obrazu ale ale po przekątnej miały głębokie rysy (jak po jakimś nożu).
    Nikon D90, 18-105mm VR, 50/1.8, SB-900, Hoya HD UV, Hoya HD PL-CIR, Kata DC-443

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    Wpisów
    37

Domyślnie

Ergo: to nie wina folii ino sprzedawcy... miałeś pecha.

Nawiasem mówiąc Twój sprzedawca ma 1 promil negatywów - całe 3 sztuki. Wszystkie tyczyły się dostawy. Pozytywy to same ochy i achy.
    A może masz za dobry wzrok?
    Ostatnio edytowane przez SlaWasII ; 06-02-2009 o 23:20

Domyślnie

Tej folii, do której link wrzuciłem, nie zakłada się nawet na mokro. Po prostu wystarczy oczyścić dokładnie LCD, przyłożyć ją i... tyle. Przylega elektrostatycznie, żadnych pęcherzyków pod nią, smug i zniekształceń.

Pzdr
    M

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez metal137 Zobacz posta
    Tej folii, do której link wrzuciłem, nie zakłada się nawet na mokro. Po prostu wystarczy oczyścić dokładnie LCD, przyłożyć ją i... tyle. Przylega elektrostatycznie, żadnych pęcherzyków pod nią, smug i zniekształceń.

Pzdr
    M
    A nie zsuwa się jak palcem przejedziesz?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez papajpo Zobacz posta
    A nie zsuwa się jak palcem przejedziesz?
    Nie, chociaż nie starałem się jej na siłę ściągać. Przy normalnym używaniu, czyli np. opieraniu nosa o LCD podczas kadrowania folia trzyma się idealnie.

Pzdr
    M

Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów