Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: Torba

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez leon28
    jesli chodzi o predkosc wspolpracy pomiedzy karta i body to ogranicznikiem jest tutaj predkosc zapisu aparatu. karty sa duuuzo szybsze niz moze je zapisac aparat. jednak warto kupic szybsza karte, jesli np. korzystasz z czytnika kart - wtedy roznica odczyt/zapis poszczegolnych kart jest duzo bardziej widoczna.
    Chodzi mi o to, żeby karta nie spowalniała potencjalnych możliwości maksymalnych aparatu Czyli do D70s wystarczy mi zwykły SanDisk, z czytnika kart nie korzystam - na kompa zrzucam przez USB.

Cytat Zamieszczone przez leon28
    poczekaj, poczekaj, za niedlugo bedziesz sie pytac na forum, czy kupic sb-800 czy do amatorskich zastosowan wystarczy sb-600
    Może i macie rację, wszystko możliwe

Domyślnie

radze kupic o wiele wieksza, niz wydaje Cie sie, ze potrzbujesz - O WIELE!
    Canon 40D + 17-40L f/4 + 70-200L f/4 + 580 EX II
    fanaberiafoto.eu

Domyślnie

M.Szabelski,
    czyli polecana przeze mnie i uzywana przez ciebie lowepro nova 4aw

Domyślnie

ja juz przestalem sie do niej miescic, ale nie wyobrazam sobie chodzenia z wieksza i ciezsza torba (dla mnie to pomylka...), dlatego kupilem plecaczek
    fanaberiafoto.eu

eric
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.Szabelski
    slusznie prawisz kolego. ja mam podobny zestaw jak KDZ (d50 + nikkor 18-55 + sigma 70-210). wiem ze bede mial niedlugo lampe (SB-600). a spora torba przydaje sie np gdy na wakacje zabierasz wszystkie graty (body, szkla, aku, ladowarka, kable, filtry, sprzet do czyszczenia optyki, karty pamieci, statyw do makro etc.). wszystko wtedy mozna upchac do jednej torby i jest ok. po przyjezdzie na miejsce wyciagsz z torby niepotrzebne w plenerze rzeczy (ladowarka, kable etc) i puste miejsca wypelniasz np. piwem wzglednie innym szlachetnym trunkiem
    ja mam LowePro Stealth Reporter d200 AW i jestem zadowolony. torba jest dobrze zaprojektowana i wygodna, ale jest sporych rozmiarow.

Domyślnie

ja z kolei wszystko mieszcze do plecaka i nawet jak wszystko jest w środku, mogę z nim brykać, że hej
    fanaberiafoto.eu

eric
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez M.Szabelski
    ja z kolei wszystko mieszcze do plecaka i nawet jak wszystko jest w środku, mogę z nim brykać, że hej
    jesli chodzi o przenoszenie sprzetu to plecak jest na 100% wygodniejszy niz torba. ale jak wyglada sprawa wyciagania aparatu z plecaka? da sie to jakos prosto zrobic? z torby chyba latwiej?
    czy zeby wyjac aparat musisz zdejmowac plecak, czy wymyslili jakis fajny patent juz?
    z czystej ciekawosci pytam.

Domyślnie

To prawda - aby wyjac sprzet z plecaka, trzeba go zdjac. Wyjatkiem jest chyba plecak Lowepro (slingshot, czy jakos tak....). Tak naprawde to nie zdejmowalem torby tylko wtedy, kiedy wyjmowem/chowalem sprzet. Zeby np. zmienic szklo, kladlem ja na ziemi (wygodniej i bezpieczniej - jk dla mnie). Od kiedy mam plecak nie wyobrazam sobie lazenia z torba...
    fanaberiafoto.eu

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów