Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Domyślnie Architektura....

...wnętrz Dwa razy po trzy fotografie, zrobione z tego dwa HDRy i złożone w jedną panorame.
    I co Wy na to?
    1.
    By rafal63 at 2009-02-05

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez S4INT Zobacz posta
    Jest... hmm... poprawnie?
    No i o to chodziło Tutaj chodzi może o efekt, jak to pomieszczenie wygląda w rzeczywistości
    i na fotografii.

Domyślnie

Nie podoba mi sie,no może.... nie pasuje to cięcie dołu...
    Można było jeszcze troszkę geometrię podciągnąć..
    Bardzo..."neutralnie " wyszło i ...chyba tak miało być...?
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

dołu brak to fakt

Domyślnie

jak już tak drobiazgowo omawiamy tą fotkę, to oczywiście brakuje dołu oraz wg mnie lewa strona ma za mocny zbieg. gdyby prawa miała troszeczkę mocniejszy, tez nie byłoby najgorzej. No i okna straciły szczegół, może firanki zostały wyprane w zwykłym proszku?
    reasumując: aparat powinien stanąć 40cm niżej i 100cm w prawo oraz trzeba zaczekać na zachmurzenie albo robić zdjęcie koło 17:00 (mówimy o lutym).
    "Nie można w życiu zakosztować wszelkiego dobra. Treba wybrać rzecz upragnioną, którą łatwiej przyjdzie zapumnieć."

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez -bob- Zobacz posta
    dołu brak to fakt

Domyślnie

Macie racje. Dołu brakuje. Niestety, żeby uchwycić dół, musiałym przy 18mm fotografować w pionie i "skleic" 3 do 4 zdjęć.
    Zabrakło by mi chyba cierpliwości.

bombel
    Gość

Domyślnie

Zdjęcie jest o tyle niezłe, że pokazuje, co zrobiłeś nie do końca dobrze. Czasem klejenia nawet 4 pionowych kadrów jak się nie ma czegoś szerszego jest jedynym wyjściem... Ale nikt nie obiecywał, że będzie lekko, co?

Ale ja zwrócę uwagę na inną rzecz: jak został zrobiony HDR (niezauważalnie) i w ogóle, że został zrobiony (w potrzebnych okolicznościach). Zyskałeś moją życzliwą uwagę tym, że nie zrobiłeś czegoś potwornego photomatiksem, tylko porządną robotę nieważne czym.

To się chwali, zwłaszcza, że dziś święcą triumfy photomatixowe wyczyny, a im bardziej bohomaziasty, tym większe brawa zbiera. Niniejszym chwalę Cię za umiar.

Domyślnie

o dole i prawej stronie juz nic nie powiem.
    bombel ma troche racji z kolorami w hdr, ale zastanawiam sie czy naprawde takie wyblakle to pomieszczenie bylo??
    Andrzej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów