Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Wiejska droga

Domyślnie

a co jest nie tak z WB, co do poprawy?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jessus Zobacz posta
    A mnie się właśnie podoba ten mglisty i melancholijny charakter tego b&W.
    Nic bym tu w konwersji nie zmieniał. jedyne co mi przeszkadza to brak choćby minimalnej przestrzeni nad drzewem.
    Podpisuję się.
    LED ZEPPELIN

Domyślnie

Przyjęło się w niektórych kręgach uważać że dobre b&w to takie w których jest widoczny znaczny kontrast. Gdzie można znaleźć mocną czerń i biel a im mniej szarości tym lepiej. W takim wypadku nie ma miejsca na zdjęcia z atmosferą gdzie nastrój tworzą właśnie szarości.

Moim zdaniem dobre b&w powstaje poprzez ustawienie poziomów jasności poszczególnych składowych kolorów obrazu, metod jest kilka. Złe b&w powstaje najczęściej poprzez zwykłą desaturację czyli zwykłe usunięcie koloru z obrazu.

Ja osobiście nie mam nic do twojej konwersji, zdjęcie uważam za udane i klimatyczne.
    D 80 + szklarnia, Canon 5D + szkła

zapraszam na stronę grupy fotograficznej: JastalFotoGrupa

Domyślnie

To co się dało jest czarne, a ze względu na to iż było mgliście zostawiłem jak jest.pozdrawiam

kulten
    Gość

Domyślnie

Zdjęcie złe nie jest ale zbyt mdłe. Mimo, że tę mgiełkę chciałeś uratować to samo zdjęcie wcale jej dobrze nie oddaje. Ponadto mglisty klimat gryzie się w mojej opnii z brakiem plastyki na tym zdjęciu, które przeostrzyłeś.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów