Close

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 50

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Na 100% gdzieś w ustawieniach sterownika da się ograniczyć powierzchnię roboczą. Wystarczy ograniczyć ją tak, żeby obejmowała tylko jeden ekran. Co do touchpada - takie rzeczy tylko pod pingwinem.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krosno/Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Woldemorth Zobacz posta
    I tak i nie.
    Touchpad chyba się nie da zdefiniować w taki sposób,
    podpięty monitor, dla niego jest tylko rozszerzeniem przestrzeni roboczej a nie drugim monitorem.
    Natomiast w Intuosie da się,
    możesz dowolnie mapować przestrzeń tabletu jak i monitora,
    oraz jest funkcja 1 monitor.
    Właśnie z tego powodu wybrałem A5 Wide.
    Na 100% gdzieś w ustawieniach sterownika da się ograniczyć powierzchnię roboczą. Wystarczy ograniczyć ją tak, żeby obejmowała tylko jeden ekran. Co do touchpada - takie rzeczy tylko pod pingwinem.
    O i o to mi chodziło. To że touchpad będzie latał zarówno po monitorze z laptopa jak i dołączonym mi absolutnie nie przeszkadza, chodziło właśnie o ograniczenie powierzchni roboczej dla tabletu...

@Woldemorth Wiesz, ja mierzę niżej od intuosa, jakieś bamboo albo fun szczególnie mnie fun korci bo za rozsądną kasę dorzucają ps elements jeśli się nie mylę.

W każdym razie dzięki
    Ostatnio edytowane przez plastus ; 08-02-2009 o 17:32

Domyślnie

Ja na początku też się bałem, że będzie ciężko się przyzwyczaić, ale po 30 minutach zabawy polubiłem się z tabletem. Po takiej zabawie okazuje się, że w sofcie graficznym (w moim przypadku Gimp) nie da się pracować myszą.
    W przypadku, gdy naprzemiennie trzeba pisać i coś wskazywać lepsza jest mysz. Odkładanie i podnoszenie piórka jest mniej wygodne.

Cytat Zamieszczone przez plastus Zobacz posta
    ...chodziło właśnie o ograniczenie powierzchni roboczej dla tabletu...
    Wiesz, ja mierzę niżej od intuosa, jakieś bamboo albo fun...D
    Zerknąłem do konfiguracji bamboo. Też można wybrać konkretny monitor lub wybrany obszar.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mcl Zobacz posta
    Odkładanie i podnoszenie piórka jest mniej wygodne.
    Naprawdę żaden problem nauczyć się pisać trzymając piórko między dwoma palcami.
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Domyślnie

Dwa dni zrobiły swoje - stemplowanie i retusz nigdy nie były tak dokładne i przyjemne

Domyślnie

hehehehe... widze Calme, ze robisz postepy Tez przymierzam sie do tabletu, ale boje sia jak fiks, ze wyrzuce pieniadze w bloto przez to, ze sie nie przyzwyczaje.
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Domyślnie

To przy okazji tematu mam problem. Mam Wacom Volito2. Gdy miałem XP to wszystko śmigało super, teraz mam Viste i mam problem bo Vista zarządza tabletem. Nawet po wgraniu sterowników pod Viste ona dalej chce rządzić. Efekt jest taki, że nie mam możliwości regulacji siły nacisku zatem albo dotyk jest albo nie ma a te wszystkie przejścia łagodne szlag trafił. Czy też mieliście taki problem??? Jak sobie z tym poradzić.

PS. Tylko bez pisania bym wrócił do XP i takich tam. Z góry dzięki.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Wiesz prawda jest taka, że praca ze stemplem czy spot healing nie mówiąc o zaznaczaniu to po prostu całkiem inna bajka - mysz przestaje istnieć..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Calme Zobacz posta
    Wiesz prawda jest taka, że praca ze stemplem czy spot healing nie mówiąc o zaznaczaniu to po prostu całkiem inna bajka - mysz przestaje istnieć..
    No napewno. Ja sie boje tylko ogolnej idei pracy na tablecie. Kiedys probowalem i to dla mnie kosmos
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów