Na 100% gdzieś w ustawieniach sterownika da się ograniczyć powierzchnię roboczą. Wystarczy ograniczyć ją tak, żeby obejmowała tylko jeden ekran. Co do touchpada - takie rzeczy tylko pod pingwinem.![]()
Szukaj
Na 100% gdzieś w ustawieniach sterownika da się ograniczyć powierzchnię roboczą. Wystarczy ograniczyć ją tak, żeby obejmowała tylko jeden ekran. Co do touchpada - takie rzeczy tylko pod pingwinem.![]()
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
O i o to mi chodziło. To że touchpad będzie latał zarówno po monitorze z laptopa jak i dołączonym mi absolutnie nie przeszkadza, chodziło właśnie o ograniczenie powierzchni roboczej dla tabletu...Na 100% gdzieś w ustawieniach sterownika da się ograniczyć powierzchnię roboczą. Wystarczy ograniczyć ją tak, żeby obejmowała tylko jeden ekran. Co do touchpada - takie rzeczy tylko pod pingwinem.
@Woldemorth Wiesz, ja mierzę niżej od intuosa, jakieś bamboo albo funszczególnie mnie fun korci bo za rozsądną kasę dorzucają ps elements jeśli się nie mylę.
W każdym razie dzięki![]()
Ostatnio edytowane przez plastus ; 08-02-2009 o 17:32
Ja na początku też się bałem, że będzie ciężko się przyzwyczaić, ale po 30 minutach zabawy polubiłem się z tabletem. Po takiej zabawie okazuje się, że w sofcie graficznym (w moim przypadku Gimp) nie da się pracować myszą.
W przypadku, gdy naprzemiennie trzeba pisać i coś wskazywać lepsza jest mysz. Odkładanie i podnoszenie piórka jest mniej wygodne.
Zerknąłem do konfiguracji bamboo. Też można wybrać konkretny monitor lub wybrany obszar.
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Dwa dni zrobiły swoje - stemplowanie i retusz nigdy nie były tak dokładne i przyjemne![]()
hehehehe... widze Calme, ze robisz postepyTez przymierzam sie do tabletu, ale boje sia jak fiks, ze wyrzuce pieniadze w bloto przez to, ze sie nie przyzwyczaje.
To przy okazji tematu mam problem. Mam Wacom Volito2. Gdy miałem XP to wszystko śmigało super, teraz mam Viste i mam problem bo Vista zarządza tabletem. Nawet po wgraniu sterowników pod Viste ona dalej chce rządzić. Efekt jest taki, że nie mam możliwości regulacji siły nacisku zatem albo dotyk jest albo nie maa te wszystkie przejścia łagodne szlag trafił. Czy też mieliście taki problem??? Jak sobie z tym poradzić.
PS. Tylko bez pisania bym wrócił do XP i takich tam. Z góry dzięki.
Wiesz prawda jest taka, że praca ze stemplem czy spot healing nie mówiąc o zaznaczaniu to po prostu całkiem inna bajka - mysz przestaje istnieć..
może ktoś znajdzie coś interesującego
http://pclab.pl/art35260.html
Skontaktuj się z nami