Tak popatrzyłem... I sprzedawca ma chyba racje...
Gwarancjie 24miesięcy daje Ci w zasadzie Nikon.
Od sprzedawcy możesz przez 2 lata rządać czegos na zasadzie niezgodniści umowy z towarem... Ale jeżeli usterka wystąpiła po 6 miesiącach od wystąpienia wady to TY musisz udodownic iż wada była od poczatku... A skoro aparat przez prawie dwa lata działał poprawnie to ekhm... ale nie oszukujmy się raczej usterka wynikła w trakcie. Może i nie z twojej winy... Ale tez nie była od poczatku...
Dlatego sprzedawca Ci aparat odesłał po stwierdził że niebyło niezgosności z umową... Aparat działał... Półtora roku go uzywałes...
Jak chcesz coś wywalczyć w ramach ustawoy o niezgodności... To musisz poprostu uzyskać opinie rzeczoznawcy że usterka była do pocżatku... Ale ti chyba niewykonalne..
Jak odesłałeś aparat do sklepu to Oni raczej puścili go do Nikona... Co oznacza że nawet jakby panowie w sklepie bardzo chcieli to trochę sie pobawisz bo oni pewnie musza się bawic z serwisem nikona z którym kontakt jest ekhmmm kiepski... dlatego IMHO lepiej osobiście juz walic do Nikona.
Ja czekałem chyba z 6-7 tygodni na aparat...
Zreszta z tego tez co wiem jeżeli chodzi o termin naprawy to jest okreslony przez ustawe chyba że gwarant zastrzegł Sobie inaczej... Gwarantem jest Nikon i chyba na sam kosztorys sobie 3 tygodnie daja lub więcej.
pzdr
Szukaj

Odpowiedz z cytatem

Skontaktuj się z nami