Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 28

Domyślnie Czy to prawda???

Mam pytanie oddałem aparacik do sklepu gdzie go zakupiłem po upływie gwarancji itd (więcej informacji na ten temat jest w tym linku http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=81954 )

Dzwoniąc po 4 tygodniach od wysylki aparatu do sklepu otrzymałem odpowiedz:
    1 dzień: nie wiemy nic jutro prosze dzwonić
    2 dzień: nie wiemy nic gdyz nikon nic nie [rszesłał w sprawie wykonania ekspertyzy
    3 dzień: sklep mówi: NIkon zrobił testy i ekspertyze (koszt to jakieś 400zł już z wymianą i naprawą) lecz dalej nie stwierdzono czyja wina jest czy aparatu że się zepsuł czy że ja mu coś zrobiłem :P prosze dzwonić jutro gdzyz dział jakiś tam w siedzibie fotoj.. będzie dzwonił do NIKONA by określił czyja jest wina
    4 dzień: nareszcie wiadomo że nic nie wiadomo fotoj.... powiedział że NIKON musi sprawdzić przebieg migawki jeśli bedzie wyeksplatowany czyli słowa fotoj.... moja wina że za dużo zrobiłem zdjęć i padł <hahahahahhahah>( w kwestii wyjaśnienia ostatnie zdjęcie jakie zrobił pokazało że ma przebiegu 13293 sprawdzałem w OPANDA) lub jeśli nie to określi że ten aparacik niestety padł sam od siebie. Fotoj.... bedzie mnie informował jeśli coś wiecej wyniknie jeśli jakaś informacja wpłynie do nich z NIKONA.

Teraz moje pytanie. Zdaje mi sie czy sklep fotoj..... robi mnie w przysłowiowego ciu... i zwleka, mówiąc mi że to wina zbyt wyeksploatowanego aparatu. Bede czekał ale od dziś bede dzwonił codziennie i pytał co jest w tej sprawie robione.

Może ma ktoś jakieś sugestie?

Domyślnie

Poczytaj Prawa konsumenta i naciskaj nadal ! Może potrzebują lekkiego postraszenia !
    Nikon D610 | D80 i szklarnia jak w Parku Oliwskim

Domyślnie

całkiem możliwe gdyż pod koniec rozmowy powiedziałem by przygotowali wszelkie papierki które oni wysyłali do NIKONA i te które otrzymali oni gdyż z tą sprawą udam się do PIH'u Państwowa Inspekcja Handlowa i co sie okazało że od razu inna rozmowa była że będą się starać jak najszybciej załatwić to i będą mnie informować oni na bieżąco

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez smugus Zobacz posta
    Teraz moje pytanie. Zdaje mi sie czy sklep fotoj..... robi mnie w przysłowiowego ciu... i zwleka, mówiąc mi że to wina zbyt wyeksploatowanego aparatu. Bede czekał ale od dziś bede dzwonił codziennie i pytał co jest w tej sprawie robione.

Może ma ktoś jakieś sugestie?
    Idz do PIHu i przedstaw im swoja historie.
    Nie bardzo rozumiem Twoja historie:
    1) w zalaczonym linku napisales, ze sklep Ci oddal aparat i powiedzial ze miales na to czas 6 miesiecy,
    jesli takie bylo rzeczywiscie uzasadnienie (na pismie) to lecisz do PIHu i po sprawie, jesli jednak te slowa to jedynie Twoja interpretacja (albo proba parafrazy) tego czego uslyszales od fj, to przedstaw PIHowi to co odpisal Ci fj, nie rob tego "wlasnymi slowami", moze sie okazac, ze odpowiedz fj brzmi: "bardzo nam przykro, ale powstala usterka nie jest spowodowana zadna niezgodnoscia, ktora mialaby miejsca w chwili zawierania umowy kupna-sprzedazy". Pisales, ze pojdziesz do PIHu, zrobiles to?
    2) w tym co teraz piszesz wynika jednak, ze jednak Twoj sprzet ma jednak fj. To oni maja 2 tygodnie na odpowiedz, a nie 4 tygodnie. Jak po 4 tygodniach odpowiedzieli, ze nic nie wiedza to Ty odpowiadasz, ze w takim razie zgodnie z "Ustawa..." rozumiesz, ze uznali Twoje zadanie. I nie interesuje Cie co oni robia. Oni maja 2 tygodnie i koniec kropka.

całkiem możliwe gdyż pod koniec rozmowy powiedziałem by przygotowali wszelkie papierki które oni wysyłali do NIKONA i te które otrzymali oni gdyż z tą sprawą udam się do PIH'u Państwowa Inspekcja Handlowa i co sie okazało że od razu inna rozmowa była że będą się starać jak najszybciej załatwić to i będą mnie informować oni na bieżąco
    Mam wrazenie, ze postepujesz po swojemu opierajac sie na tym co pisza ludzie forum, nie do konca chyba jednak lapiesz o co chodzi, przez co dajesz sklepowi furtke do robienia Cie w ciula.
    Idz do PIHu.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

jeszcze nie byłem w PIHu. Lecz sie wybiorę jak najszybciej. Co do linka to aparat dostałem i oddałem jeszcze raz by sklep fj wyslał go na ekspertyzę i by stwierdził z jakiego powodu padł czy z mojej winy czy że aparat padł. JEstem teraz w Krakowie więc będe wiedział wszystko jaśniej ja przejde się do fj i poprosze o wszelkie papierki jakie do tej pory wyslali i dostali z NIkona dopierio z nimi polecę do PIHu. Dlatego pisze tylko teraz to co uslyszalem przez telefon i co mi powiedzieli.

Domyślnie

TAK NACISKAJ !!! POKAŻ IM GDZIE JEST ICH MIEJSCE !!!

Sorka za OT
    Nikon D610 | D80 i szklarnia jak w Parku Oliwskim

Domyślnie

jeszcze nie byłem w PIHu. Lecz sie wybiorę jak najszybciej. Co do linka to aparat dostałem i oddałem jeszcze raz by sklep fj wyslał go na ekspertyzę i by stwierdził z jakiego powodu padł czy z mojej winy czy że aparat padł. JEstem teraz w Krakowie więc będe wiedział wszystko jaśniej ja przejde się do fj i poprosze o wszelkie papierki jakie do tej pory wyslali i dostali z NIkona dopierio z nimi polecę do PIHu. Dlatego pisze tylko teraz to co uslyszalem przez telefon i co mi powiedzieli.
    Eh... Miales najpierw pojsc do PIHu. Oni by Ci podpowiedzieli, gdzie masz ta ekspertyze zalatwiac. Nie czekalbys miesiaca na nia, tylko pewnie pare dni.
    No, ale jak nie czytasz tego co Ci ludzie podpowiadaja to sam sie pakujesz w klopoty. Do PIHu miales wybrac sie jak najszybciej juz dawno dawno temu. A Ty zamiast tego podkladasz sie sklepowi.
    Mimo wszystko powodzenia.

Domyślnie

Jakie papierki?? o czym Wy piszecie. Gwarancja w pudło, zgłoszenie reklamacji i sie czeka. NIKON przysyła tylko papier że przyjęto i to czaasami tylko. Pójdziesz do FJ zrobisz z siebie głupa. Dziwisz się że mówią co im na jezyk ślina przyniesie abyś tylko dał im spokój??? Upierdliwiec jesteś a takich upierdliwców w śród klientów jest masa. Jak chcesz nękać to nękaj serwis a nie FJ sklep tylko pośredniczy przy gwarancji i póki NIKON Ci tego nie zrobi to sklep napewno Ci nei naprawi. Zastanów się deko.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kundzior Zobacz posta
    Jakie papierki?? o czym Wy piszecie. Gwarancja w pudło, zgłoszenie reklamacji i sie czeka. NIKON przysyła tylko papier że przyjęto i to czaasami tylko. Pójdziesz do FJ zrobisz z siebie głupa. Dziwisz się że mówią co im na jezyk ślina przyniesie abyś tylko dał im spokój??? Upierdliwiec jesteś a takich upierdliwców w śród klientów jest masa. Jak chcesz nękać to nękaj serwis a nie FJ sklep tylko pośredniczy przy gwarancji i póki NIKON Ci tego nie zrobi to sklep napewno Ci nei naprawi. Zastanów się deko.
    A przeczytales o co chodzi?
    Sklep nie posredniczy w postepowaniu gwarancyjnym, bo konsument (Smugus) nie domaga sie naprawiania towaru w ramach gwarancji, a korzysta z praw przyslugujacych mu z tytulu niezgodnosci towaru z umowa.
    I tak w takim przypadku to na sprzedawcy/sklepie ciaza obowiazki zwiazane z naprawa/wymiana towaru, a klienta gowno obchodzi co wyprawia serwis Nikona, bo serwis Nikona nie jest strona w sprawie. W tym przypadku pelni jedynie role rzeczoznawcy, ktory wyda ekspertyze, czy Smugus ma racje co do swojego zadania.

Nastepnym razem jak nie wiesz, to nie pisz, a tymbardziej nie pouczaj, kto sie ma tutaj zastanawiac.

Domyślnie

A teraz przeczytaj wątek z LINKa, i daruj sobie osobiste jazdy. W handlu pracuje już od paru lat i wiem ze niestety szans zero kimkolwiek by nie straszył i jak nie straszył. Aparat w momencie zakupu i pół roku po był sprawny. Niestety teraz klient musi się poprodukować aby udowodnić niezgodność i wykazać ze wada towaru istniała w momencie zakupu. Takie mamy prawo. W FJ sprzęt jest pobieżnie sprawdzany w momencie zakupu, inaczej by nie został sprzedany. Poza tym sklep się ustosunkował do roszczeń klienta, mało tego zrobił to z zastosowaniem prawa obecnie obowiązującego. I co tu więcej pisać

Nie widze powodu dla którego możesz mnie atakować i robić ze mnie głupa. Więc sam nie pisz jak nie masz nic ciekawego do napisania, a z tego co widzę nawet nie zgłębiłeś tematu, szkoda Twoich palców do bicia klawiatury.

Myślę że buntownicze podejście na Twoją modłę jedynie może zaszkodzić koledze z forum. I pamiętaj ze pisać jest zawsze łatwo gorzej zrobić, a doradzanie na kozaka jak to Ty zrobiłeś jest bez sensu. Tak samo klient ma prawa jak i sprzedawca.

Podrawiam
    K T K Kundzior
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 08-02-2009 o 17:05 Powód: orto. ("pobierznie")
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów