Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Tulipan

Domyślnie Tulipan

Witam.
    Moje pierwsze kroki w tej dziedzinie fotografii.
    1.
    2.
    3.
    4.
    5.
    6.

Pozdrawiam

Domyślnie

wiekszość jest albo poruszone, albo nie ostre. Sorry jeśli się myle, mój monitor też nie należy do najnowszych.
    Popracuj nad kadrem i głębią ostrości. Na 1 i 2 nie bardzo wiadomo, co chciałeś pokazac.
    4 i 5 ...hm... kwiatka w środek i srrru! To nie załatwia sprawy. Kadr sie kłania.
    Jesli na 6 chciałeś pokazać strukture płatka, to musi być technicznie na 120%, a jest na 50%.
    Pozdrawiam.

Domyślnie

Robione moim tamronem + soczewki. Tryb MF bez statywu tak więc bardzo możliwe, że mogą być nieostre.

Domyślnie

To nic dziwnego, że poruszone. A na jakim czasie?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez franz55 Zobacz posta
    Robione moim tamronem + soczewki. Tryb MF bez statywu tak więc bardzo możliwe, że mogą być nieostre.

Jak widac robiłeś z lampą - mozna tak dobrac parametry ekspozycji aby nie było poruszenia (choc przy 1/60 sek[exif] da się zrobi nieporuszone zdjęcia, zwlaszcza w domowych warunkach). Na lampę jakiś dyfuzor ( rozproszenie światła ). Największym "grzechem" moim zdaniem jest bałagan w kadrze, brak koncepcji. 4ka i 5tka są prawie takie same. Przepalnia (jasne plamy na tulipanach) niczemu nie służą..

Pierwsze koty za płoty.. mozna już myśle o następnej sesji - powodzenia

.
    . . . - - - . . .

Bla, bla, bla

Domyślnie

Światło wygrało,brak ostrości i pomysłu na kadr,jak już Nikuś zauważył...Żółty razi.
    Pozdrawiam
    Andrzej.

Domyślnie

Punkt wyjścia jest... Statyw (lub chociaż kawałek stabilnego stołu), ładne światło i przede wszystkim pomysł na kadr... i zapowiada się ciekawie. No i ten żółty - ładny, ale nie łatwy do focenia kolor.
    Pozdrawiam,
    (...\/...)

Domyślnie

ekspozycja to jest czego musisz się naumieć...

pozdr. arachiusz
    arachiusz.pl

Domyślnie

Słabo jak dla mnie. próbuj dalej

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów