Close

Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Domyślnie automatyzacja obrobki w PS

mam nastepujacy problem zwiazany z obrobka zdjec w photoshopie cs3 (wersja jest bez roznicy w tym przypadku). Mam do obrobienia kilkaset fotek ktore musze obrobic w nastepujacy sposob: zmniejszyc rozdzielczosc do 35% wys i szer, nastepnie w prawym dolnym rogu dac nazwisko fotografa (cos jak znak wodny) z cieniem i obramowaniem czcionki, zapisac ten plik, nastepnie zrobic miniaturke (300 x200 - wszystkie fotki sa w takiej samej rozdzialce poczatkowej)i zapisac jako kolejny plik-miniaturka. Oczywiscie ze zrobieniem tych czynnosci nie mam problemu jesli chodzi o jedno czy kilka zdjec jednak chcialbym aby odbywalo sie to automatycznie. Niestety moje proby z akcjami w PS skonczyly sie na niepowodzeniu. Znalazlem w sieci darmowe programy do watermarkingu ale nie oferuja one takich efektow jak PS. Dodam ze zrobienie tych czynnosci recznie dla kilkuset fotek zajmnie mi chyba caly dzien wiec jest o co walczyc. Gdyby ktos moglby mi pomoc bylbym bardzo wdzieczny.

Domyślnie

Ja ostatnio w IrfanView robilem, na ps sie niestety nie znam.

Domyślnie

spróbuj powalczyć z tymi akcjami dalej. Zrób parę zdjęć i ew. dostosuj jeśli coś nie będzie pasować.
    Można też użyć "dropleta" czy jak to sie nazywa ale przy tym mi nie wychodziło.
    Nikon d700+Mb-d10/D800 + MB-d12|Zenitar 16 2.8|N16-35 4 vr|Sigma 70-200 F2.8 II EX DG MACRO HSM|2xSB-800|YN 560|Samyang 85 1.4 AE UMC|Naneu Urban Gear u120

kobieta Awatar abre
    Miasto
    Chatka Fanaberka pod Otwockiem

Domyślnie

Czy wszystkie zdjęcia są w tym samym formacie? Są tam piony i poziomy czy np. tylko poziomy?
    Pola Gałczyńska

moje www

Domyślnie

sa tylko poziome fotki,(ta sama rozdzielczosc)
    w irfan view robilem zmiane rozdzielczosci dla wielu fotek i dziala bez problemu (duzo przydatnych opcji) jednak nie ma mozliwosci dodania napisu (chyba?)

Domyślnie

infran view > wyznacz fragment zdjęcia gdzie ma byc podpis >edit > insert text into selection > wybierz czcionke, kolor i inne bajerki i GOTOWE
    rock and roll all night and party every day
    jestem tylko obserwatorem...

Domyślnie

rzeczywiscie jst tak opcja ale czy da sie to zrobic automatycznie dla wielu fotek? w batchconversion nie mam takiej opcji. do tego troche malo tam opcji zwiazanych z edycja tego napisu. bardziej preferowalbym jednak zrobic to w PS ale dzieki za info o IF

Domyślnie

jak jeszcze sobie nie poradziłeś z akcjami w PS to zapraszam do mnie na GG to ci pomogę - 1619055

Domyślnie

ok dzieki, juz sobie poradzilem z tym problemem

Uprawnienia umieszczania postów