Ładnie wypatrzone , ładnie uchwycone , ładnie pokazane![]()
Szukaj
Ładnie wypatrzone , ładnie uchwycone , ładnie pokazane![]()
NIKON
MÓJ FOTOBLOG
Super motyw i wykonanie poza drobnym elementem. Co to jest z lewej strony kadru za brązowa plama?
kulten - jak na mój gust wygląda to na fragment tego zaoranego pola tylko akurat "przykryty" cieniem, który rzucały chmury. Faktycznie podbiła się tam nieco saturacja a powinno być raczej na odwrót.
Venice - nie jestem specem od ochrony srodowiska ale kiedys obilo mi sie o uszy cos o wplywie pary wodnej na na efekt cieplarniany ... oto co znalazlem teraz:
"Należy podkreślić, że zwiększenie koncentracji innych gazów cieplarnianych w atmosferze spowoduje podniesienie się temperatury, zwiększenie parowania oraz (zgodnie z wykresem) wzrost zawartości pary wodnej w atmosferze. Dodatkowa para wodna w atmosferze to dodatkowy wzmacniacz efektu cieplarnianego. Tak więc emitując do atmosfery dwutlenek węgla, zwiększamy nie tylko efekt cieplarniany od tego gazu, ale również wtórnie od pary wodnej. Jest to przykład tak zwanego dodatniego sprzężenia zwrotnego." - http://ziemianarozdrozu.pl/encyklope...y-wprowadzenie
Bolos
Mhm. Dzięki. Maturę (z między innymi) tych zagadnień pisałem dawno więc i wiadomości zardzewiały... jednak ten tekst jest troszkę mało przekonujący jakoby para wodna to zło wcielone, które pierdzi żywym ogniem. Ja to bym się bardziej o freony martwił i inne ustrojstwa, latające tam gdzie nie powinny.
Przepraszam wszystkich z OT. Jakoś tak wyszło![]()
ladnie zlapane![]()
Właściwy fotograf we właściwym miejscu. I czasie. Świetne zdjęcie. Jakieś plamy czy coś tam tu wspomniane to drobiazg.
D90 + D50 + F801s, N18-70, S70-200 2.8 II, N70-210, SB-600, Naneu Sahara 217F
Dobre.
The pięćdziesiąt
Chciałbym mieć kilka szkieł ostrych niczym kieł.
Skontaktuj się z nami