Szukaj
No to tak coraz lepiej choć jeszcze musisz pracować, 1 odpada nic sie nie dzieje, 2 juz akcja jest i dynamika ale ostrośći brakuje, 3 dobra, jest ostrość i kolorki ładne jak na taka pogodę tylko trochę mało dynamiki,4 nie ten kadr ta góra ziemi nie potrzebna lepiej wewnętrzną część toru mogłeś dać. Rada kucaj przy robieniu fot
NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8
jak ogarne temat postprocessu (jest topic w dziale obrobkowym) to powinienem wrzucic jeszcze pare fajnych imho kadrow.
Zreszta, za wiele akcji dzisiaj nie bylo bo to tylko taka pojezdzawka. Chlopaki oszczedzali sie i maszyny pred jutrzejszym wyscigiem. Ale jezdza na ten tor co tydzien, w soboty wiec bede tam bywal czesciej![]()
Pursue happiness with diligence
Ja czekam, ja jutro może coś zrobie z nowej mej sigmy 70-200 bo dziś nie mialem czasu i mam moze 2 foty fajne, troszkę sigma oszukuje mnie hehe raz wyostrzy a raz nie ale pewnei moja wina nie mialem takiego ciezkiego tele jeszcze hehe i ręka lata no i pogoda pod psem
tym razem nie bedzie zdjec
W niedziele bylem na zawodach ale jak dmuchnelo wiatrem i chlupnelo deszczem to sie szybko zwinalem. I tak aparat troche dostal po d**ie a mnie przewialo.
Zreszta, dalem sobie pare dni na "ochloniecie" po tych fotach i doszedlem do wniosku, ze nic nowego, porywajacego nie mam. Zamiast na ilosc, pora pojsc w jakosc![]()
no to dawaj jak bedzie bez deszczu, popatrz na moje kadry i na TRANSWORLD MOTOCROSS tam robia foty najlepsi i spróbuj to samo zrobić, ja na początku na nich patrzyłem a teraz juz sam swój styl wypracowałem
Przejrzalem jeszcze raz foty z niedzieli, z czasu zanim zaczelo lac
No wlasnie. Przez pogode i to, ze sie zebralem do domu, to zalapalem sie tylko na jazde dzieciakow i starszych dzieciakow. A bomble, jak to bomble, widzac aparat zamiast "strzelic pare popisow na szosie" wolaly zrobic konkurs "kto dalej wystawi noge w bok podczas jazdy na wprost"
Co do nasladowania, to Twoje foty sa dla mnie pewnym wyznacznikiem i celem, do ktorego daze. Ale z przyczyn obiektywnych nie jestem na razie w stanie tego osiagnac (pogoda, brak dobrego szerokiego szkla-bo soczewka szerokokatna to nie to, pomijajac umiejetnosci-mam nadzieje, ze "poki co")
Dlatego tylko te trzy foty ponizej dorzucam, jako jedyne, na ktorych cos sie dzieje.
101.
102.
103.
Zdjecia coraz lepsze ,super bloto zdecydowanie masz gdzie cwiczycGlowne braki to ostrosc i kadry ale to kwestia czasu
D40+grip+N18-55+N55-200mm+N50mm 1/8D+Tokina AT-X400mm f5.6
faktycznie, 2 godiny pozniej wygladaja na niedoostrzoneW hi res sa spoko
Wlasnie. Ozborn, Ty mi kolego powiedz, czy te zdjecia, ktore wrzucales w swoich watkach to sa zdjecia z wyscigow czy treningow?
te juz sa zupelnie inne i podobaja mi sie101 mogles pobawic sie cieniami i troche wygladem zeby ten pyl zniwelowac, 102 dobre tylko strasznie wasko z lewej, 103 jest extra naprawde dobre foto ja bym widzial troche bardziej z przodu zaodnika, ale naprawde podoba mi sie extra ziemia i zawodik fajnie na tym tle wyglada, a co do moich fotek to głownie treningi ale co nie ktore to zawody sa, z rana wrzoce z zawodow
tylko ze enduro. Taka rada kadruj szerzej jak by co zawsze mozesz w domu przykadrowac i unikniesz takich sytuacji jak w 102
. Ale te 3 to juz mi sie widza. Dawaj krotszy czas 1/500 to unikniesz problemu z ostroscia
Skontaktuj się z nami