Rób jak uwarzasz to tylko rada
Szukaj
Rób jak uwarzasz to tylko rada
Ostatnio edytowane przez ekonet ; 30-10-2010 o 11:36 Powód: orto! ("uwarzasz")
NIKON D300+ MB-D10+ NIKKOR AF-S 80-200 2.8
alez ja jak najbardziej i najszczerzej jak umiem dziekuje. O ile bede w stanie, to zastosuje sie do niej.
Po prostu pierwszy raz czytalem to dosc pobieznie, zmeczony po pracy (sic! dopiero poniedzialek) i nie do konca sie zaglebialem w szczegoly. Teraz przeczytalem to drugi raz i jest duzo jasniej.
Pursue happiness with diligence
heheheh spokoJa czekam na następne foto
ja na slonceAlbo przynajmniej przerwe w deszczu...
No i moje drugie podejscie. W zasadzie mialem nie jechac bo pogoda nie halo, ale jakos tak sie obudzilem w niedziele dosc wczesniej i postanowilem sie jednak wybrac.
Z 800 zrobionych, na szybko wybralem te.
Juz wiem, ze pzesadzilem z katem, pod jakim robilem foty. No i niewielka roznorodnosc. W sumie biegalem miedzy trzema lokalizacjami, z czego jedna wogole byla pomylka ze wzgledu na bardzo grzaskie bloto-rewelacji nie ma. Dlatego w sumie zdjecia z jednego winkla (jakbym stal po wewnetznej nie mialbym mozliwosci przemieszczania sie) i z hopy (przy ktorej mialem "mila" pogawedke z "panem profesjonalista" z D3X, ale to inna historia).
jak dla mnie już lepiej niż ostatnio więcej akcji ale nadal słabo z jakością, no to lecimy 1 za ciasno z lewej no i jak pisałęś przesadziłęś z krzywizną, ale to można zniwelowąc w lightroom np. , 2 ciekawe fajne i śmieszne mi nie pasuje obcięty kask do tego typu ujęcia mi nie odpowiada, 3 ciasno ale moment dobry ża,l że nie ostre, 4 nic specialnego, 5 ciasno, ale najlepsze z całej serii, 6 ciekawie, 7 za ciasno, 8 fajne tylko ucioł bym lewą stronę i to sporo żeby tak nie centralnie było. Teraz zupełnie inaczej niż poprzednio i dużo lepiej. Robisz JPG czy RAW bo jak JPG to przerzuć się na RAW i obrabiaj w Lightroom a dopiero wrzócaj. Ja powiem tak zazdroszczę ci tego że mozesz fotki porbić w tym okresie i w takim błocie takiej scemerii mi brakuje hehehe. Tak trzymac ja czekam na kolejną sesję. Mniej ciasne kadry i lepiej jakościowo i będzie dobrze. Pozdro
Dzieki wielkie.
Wiekszosc kadrow mam szerzej ale musialem ciac przy prostowaniu (w oryginale sa troche bardziej pochyle ale obrocone o 90st po prostu nei wygladaja).
Poprzednio robilem w RAWach, teaz przerzucilem sie na JPGi bo nie usmiecha mi sie konwertowac 800 sztukA co do blota, to zapraszam do UK. Tutaj tak wygladaja toy przez 80% sezonu podobno
Ja wlasnie chyba bym wolal w suchym piachu. Jakby nie bylo to jednak sa amatorzy, jezdza nawet dzieciaki 6-7 lat i w blocie sie po prostu mecza. Byl jeden winkiel (prawie 180st) z piekna banda, na ktorym po wewnetrznej bylo blota po kolana i tylko nieliczni odwazali sie tamtedy ciac. Generalnie (nie zwalam winy, o nie) tor taki, ze ciezko sie szybko przemieszczac miedzy ciekawymi winklami, nawet w przerwach miedzy biegami. Glebokie bloto, ostre krzaczory i strome gorki. No i "profesjonalista", ktory probowal mnie wygonic z miejsca, w ktorym focilem skoki.
dobre to ostatnie tylko wywal to co u góry się dzieje skadruj w poionie samego dzieciaka extra jest bo reszta nad nim odwraca uwagę
Cholerka, jeszcze nawet dokladnie nie przejrzalem wszystkich fot. Jest jeszcze kilka fajnych, mimo ze z cykanych z tych samych miejsc. Dorzuce jeszcze kilka, mam nadzieje, ze nikt sie nie obrazi
9.
10.
Bonus, ten sam dzieciak co wczesniej, tyle ze w parku serwisowym
11.
Bonus 2 : "Gdzie jest Wally'e"?
12.
Ja się nie obraże a ucieszę, że coś jest hehe fota dzieciaka fajna szkoda, że na jakości padła, 9 ciekawe choć wąsko trochę i dał bym więcej dołu a mniej góry żeby skok wydawał sie większy i 12 niezłe błotko hehehe. Szkoda że te kadry są krzywe nie pomagają w odbiorze. Już następna sesja napweno pujdzie ci dobrzeja czekam na nią. Jak masz chęci to wrzóciłem kika nowych fot do mego wątku
Skontaktuj się z nami