Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 75

Wątek: Linux "ubuntu"

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post
    Oszczędny w słowach Awatar buntux
    Miasto
    Płock
    Wpisów
    1

Domyślnie

Ja używałem ubuntu 8.10. Udało mi się wszystko zrobić oprócz połączenia Compiz + Divx - zawsze jak miałem włączony Compiz i inne bajery pulpitu, to Divx mi migał w mplayer. I niestety powrót do Windy . Jedyna porada na necie - "wyłącz compiz"
    XT4 + X100F + D750 (Sprzedane: Z6, F100 || Posiadane, ale nieużywane: D300s)

Domyślnie

DivX w sensie kodowania filmów?
    Mam Compiza, wszystkie bajery i odtwarzałem jakieś filmy - nic mi nie migało.
    Do odtwarzania korzystałem z VLC.
    Pozdrawiam
    D40

Oszczędny w słowach Awatar buntux
    Miasto
    Płock
    Wpisów
    1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pX Zobacz posta
    DivX w sensie kodowania filmów?
    Mam Compiza, wszystkie bajery i odtwarzałem jakieś filmy - nic mi nie migało.
    Do odtwarzania korzystałem z VLC.
    Nie ważny był odtwarzacz DIVX'ów, czy to mplayer czy VLC.
    Objawiało mi się to tym, ekran migał w trakcie oglądania filmu przez cały jego czas.
    Problemu z jego uruchomieniem nie miałem.
    Tu jest dokładniejszy opis kogoś kto miał te same kłopoty: http://forum.ubucentrum.net/showthread.php?tid=117
    U mnie ta porada niestety nie zadziałała:
    Uruchamiamy konfigurację GStreamer wpisując w konsoli:
    gstreamer-properties
    Przechodzimy do zakładki 'Wizja' i w polu 'Wtyczka' wybieramy 'X Window System (nie Xv)

Chyba, że coś robiłem źle.
    No ale to jest forum fotograficzne - nie linuksowe, więc [EOT]
    XT4 + X100F + D750 (Sprzedane: Z6, F100 || Posiadane, ale nieużywane: D300s)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez buntux Zobacz posta
    Ja używałem ubuntu 8.10. Udało mi się wszystko zrobić oprócz połączenia Compiz + Divx - zawsze jak miałem włączony Compiz i inne bajery pulpitu, to Divx mi migał w mplayer. I niestety powrót do Windy . Jedyna porada na necie - "wyłącz compiz"
    Kwestia ustawienia odpowiedniego wyjścia video. Jedne migają, inne nie. Ja mam wybrane x11.

@pX
    A bo mężczyźni lubią się spierać o wszystko co popadnie. O kobiety, o samochody, o aparaty, o długość wacka...
    D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
    www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!

Uprawnienia umieszczania postów