Close

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 75 z 75

Wątek: Linux "ubuntu"

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adrian Zobacz posta
    Tak samo zamiast:
    cat plik | grep string można:
    grep string plik

Efekt ten sam, jednak więcej klikania i nie po h4x0r$ku
    O kurczę... sam nie wiedziałem. SUPER
    Pozdrawiam! Marcin fotoblog fotografia
    F100,D700,D80 | N 35/2D 50/1.4D 105/2.8D 24-85G 35-70/2.8D 75-150/3.5AiS | Σ 12-24 70-300 | Sonnar 300/4 | Soligor 135/2.8 | SW 150/750 | SB-800/400 | LS-2000 | HEQ5

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mpwt Zobacz posta
    O kurczę... sam nie wiedziałem. SUPER
    Read The Friendly Manual (RTFM)
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    http://instagram.com/adrwoz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    imho ważne, że działa
    Ostatnie 2 miesiace w firmie spedzilem na poprawianiu kodu faceta, ktory uznawal, ze jak sie kompiluje, to dziala
    Pozdrawiam,
    kaktus
    (fotograf amator - w JPEGach robię)

Domyślnie

Ja uzywam linuxa od 2004 roku - glownie wydania Debian'owskie, choc przez pewien czas korzystalem z Mandrake, na dzien dzisiejszy do codziennej pracy uzywam Ubuntu 8.10 a do eksperymentow Debian w wersji experimental (wszystko najnowsze i nie zawsze dziala ale czasem hardcore jest mile widziany)
    Co do samego systemu to wykrywa na dzien dobry wszystkie piki RAW (podglad) a do wywolania tych plikow jest program UFRaw z bezposrednia mozliwoscia exportu do GIMP'a. Jesli sie ktos uprze aby korzystac z programow ADOBE (jesli ma zaplacone licencje etc) to jest platna wersja emulatora win oprarym na WINE - CrossOver Pro - wpriera produkty MS oraz Adobe Photoshop oraz jakies tam gry (choc to mnie ani troche nie interesuje).
    Jak dla mnie jesli ktos juz korzysta z systemu opensources to niech przynajmniej sprobuje odpowiednikow z systemu MS - GIMP, Inkscape, Scribus, jesli nie przekonaja do siebie to zawsze mozna wrocic do produktow platnych i systemu w ktorym ciagle zdarzaja sie jakies ciekawe zdarzenia..

ps; Ja zostawilem ten komercyjny system juz jakies 5 lat temu. Moja malzonka pracuje na 2 systemach Linux w domu oraz MS w pracy (wiecej narzeka na komputer w pracy niz w domu) choc czasem ma zadania domowe z pracy i wszystkie sa wykonane w OpenSources..

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kaktus Zobacz posta
    Ostatnie 2 miesiace w firmie spedzilem na poprawianiu kodu faceta, ktory uznawal, ze jak sie kompiluje, to dziala :)
    wiesz, skala troszkę inna ;oP
    jak dłubię w pajtonie (nie monty'm) to jednak nieco inaczej to funkcjonuje ;oD
    Ostatnio edytowane przez thorcik ; 19-03-2009 o 19:10 Powód: prawy alt
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678

Uprawnienia umieszczania postów