Szukaj
kmod-fglrx sprawiają że iksy nawet nie wstają (wręcz zawieszają system na amen), ze sterownikami dołączanymi z iksami jest niewiele lepiej. Tak więc skazany jestem na zamknięte stery od ATI z którymi dzieją się takie jaja, jak wcześniej napisałem. Może mam pecha i akurat Radeon X1700 się nie lubi z tym systemem za szczególnie.
Wierzę, że na Ubuntu nie ma z tym problemu, dlatego odradzam Fedorę początkującemu. Po prostu z założenia jest to dystrybucja gdzie stawia się na szybkie wprowadzanie nowych rozwiązań, niekoniecznie pozbawionych poważnych bugów. A sam Ubuntu sobie nie zainstaluję bo... jego instalka na moim laptopie nawet nie wstaje...
U mnie Java banglała od zawsze bezproblemowo.Tutaj jest problem z instalacją Javy, nie wiem jak pod ubuntu
Wyobraź sobie że nie zapuszczam się do repozytoriów testowych.Co do stabilności fedory Zależy kto jakie paczki ładuje :PNo żeby daleko nie szukać: tuż przed zakończeniem wsparcia dla Fedory 8 wrzucono ghostscripta z poważnym bugiem, który uniemożliwiał poprawne drukowanie obrazów. Dla nowicjusza cofnięcie się do poprzedniej wersji paczki nie musi być tak oczywistym rozwiązaniem. Dalej: do dziś (ale to chyba jest bolączka nie tylko Fedory) jest coś skiepszczone w alsie albo kernelu, ponieważ po podłączeniu słuchawek w laptopie, wbudowane głośniki nie są automatycznie wyłączane. A dzieje się tak bodajże od miesiąca.
Ostatnio edytowane przez Fenek ; 04-02-2009 o 14:16
D300s ; F100 ; T 17-50/2.8 ; N 28-70/3.5-4.5 ; N AF 50/1.8D ; N AF 85/1.8D ; N AF-S 70-300/4.5-5.6 VR ; SB-800
www.piotrnosek.pl <-- zapraszam!
Skontaktuj się z nami