Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 27

Domyślnie Problem z S3 pro

mam problem.

Jeszcze nie wiem w czym rzecz ale na tłach w studio wychodzi mi coś w rodzaju mory. Tła są z płutna wiec napewno mają na sobie wzorek tkaniny nie wiem od czego zależy ale na niektórych fotach wychodzi mi mora na płutnie (dodam że nikon d50 i d70 nie robi nic podobnego) . Fory robiłem w jpg z rozszeżona dynamiką i na 6 MPix najlepsza jakość nie wiem czy wina lezy tutaj po interpolacji w dół w aparacie z 12 Mpix na 6 Mpix sprawdzę to w poniedziałek. Przedstawiam wycinki mory.

co ciekawe ze fotki z troszkę inną ogniskową lub kątem padania wychodziły ok.

Domyślnie

powiedz nowy?uzywany?ile klatek ma?

Domyślnie

praktycznie nowy około 1000 fotek z sesji w studio na 160 fotek 7 miało taką morę. Mora była tylko i wyłacznie na tłach.

Gdzieś ktoś powiedział że ten typ tak ma. Tego nie wiem. Ale musze w tygodniu jeszcze sprawdzić z innymi ustawieniami.

Domyślnie

ja nic nie slyszalem a tez jestem posiadaczem fuji tyle ze model starszego...o tej przypadlosc s3pro....poszukaj na dprview.com na forum fuji moze cos o tym pisza
    "taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk

Domyślnie

co ciekawe nigdzie indziej nic podobnego mi nie wyszło tylko na tych płuciennych tłach. Jutro chyba zrobie jeszcze testy na 12 Mpix i ewentulanie z dynamiką standard.

Domyślnie

Mora jak sie patrzy!!!
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Domyślnie

Uroki SuperCCD. Układ jest podatny na wszelkie rodzaje mory i artefaktowania

tu jest coś, co redukowało efekt w S2, nie wiem co to jest warte:
    http://www.atris.it/temp/s2/S2ProMr.htm

O morach wspomina np. Askey w swoim przeglądzie:
    http://www.dpreview.com/reviews/fuji...pro/page20.asp

Domyślnie

Czornyj, to nie mora. To ponadprzeciętna rozpiętość tonalna, której ludzkie oko zazwyczaj nie rejestruje. No chyba, że się użyje S3PRO.
    Jacek

Kaleid
    Gość

Domyślnie

A mi sie wydawalo ze ta rewelacyjna rozpietosc tonalna zaczela juz rozsadzac matryce

Domyślnie

powiem szczerze d70 poszlo do ludzi za moire obeceni nie mam takiej przypadlosci !!!! i dziwnie to wyglada

powiedzial bym ze cos nie tak jest tak nie moze byc i jest nie do przyjecia !!

PS. pozazdroscie jeszcze rozpietosci i szczegołach w cieniach podoba mi sie to
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów