Witam.Czy ktos moze mi napisac na temat Nikona f 501 ? nie mam pojecia ,co to za sprzet.Czy wspolpracuja z nim wszystkie nowe obiektywy itd.
Szukaj
Witam.Czy ktos moze mi napisac na temat Nikona f 501 ? nie mam pojecia ,co to za sprzet.Czy wspolpracuja z nim wszystkie nowe obiektywy itd.
To pierwsza lustrzanka Nikona wykorzystująca znany obecnie system AF (czytaj: koszmarnie wolna). Nowe obiektywy będą działać, z dokładnością do serii G (tylko w trybach P i S) oraz DX (piękna winieta).
wie ktos moze czy owa lustrzanka ma podglad glebi ostrosci? wiem ze poprzednik nr f401 nie ma... prosze o pomoc![]()
Podglądu głębi nie ma
http://en.wikipedia.org/wiki/Nikon_F501
Fuji s5 & F501
Grupa Podkarpacka - zapraszamy
F501 to takie F301 ale z AF. Jak w idealnym stanie to bym kupil ze wzgledow kolekcjonerskich. Poza tym bez zachwytow.
eee , nawet ze względów kolekcjonerskich to nie bardzo
rozejrzyj się za F801s
Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death
Ze względów kolekcjonerskich to ja bym wolał 301
Poszukaj tak jak koledzy radzą 801
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
o nie:// a wydawalo mi sie ze aparat wkoncu dla mnie.... f65mi nie pasuje, tak samo f80. wydawalo by sie ze f501 ma to czego chcialem...bo prawie..... a f801 to co? hmmm?jest na paluszki tak samo czy mi sie tylko zdaje?:>
a propos f301 to i tak juz dawno zamowilemtylko czas...
![]()
801 jest na 4 paluszki i to dużo nowsza konstrukcja od 501
801s to to samo tylko wzbogacony o punktowy pomiar światła
http://www.mir.com.my/rb/photography...tmls/slr88.htm
Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 26-11-2007 o 20:20
Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog
f501 jest dobry, miałem go i naprawdę dobrze się spisywał , to prawda , że AF jest wolny i w dodatku głośny
, ale uważam ,że pracuje lepiej niż w dzisiejszych kompaktach cyfrowych.
"Wady" tego aparatu to zasilanie na paluszki AAA (małe) , przewijanie powrotne filmu przy użyciu korbki, odklejająca sie guma na uchwycie.
Aktualnie używam f801s i szczerze polecam , w stosunku do 501 wprowadzili wiele ulepszeń : szybszy AF , jaśniejsza matówka , dwa wyświetlacze LCD , 3 rodzaje pomiaru światła ,czas 1/8000 , podgląd głębi ostrości , zasilanie na zwykłe paluszki AA.
Fuji s5 & F501
Grupa Podkarpacka - zapraszamy
Skontaktuj się z nami