Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: nikon f 501

sawaz
    Gość

Domyślnie nikon f 501

Witam.Czy ktos moze mi napisac na temat Nikona f 501 ? nie mam pojecia ,co to za sprzet.Czy wspolpracuja z nim wszystkie nowe obiektywy itd.

Domyślnie

To pierwsza lustrzanka Nikona wykorzystująca znany obecnie system AF (czytaj: koszmarnie wolna). Nowe obiektywy będą działać, z dokładnością do serii G (tylko w trybach P i S) oraz DX (piękna winieta).

Domyślnie

wie ktos moze czy owa lustrzanka ma podglad glebi ostrosci? wiem ze poprzednik nr f401 nie ma... prosze o pomoc

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stepowyszlak Zobacz posta
    wie ktos moze czy owa lustrzanka ma podglad glebi ostrosci? wiem ze poprzednik nr f401 nie ma... prosze o pomoc
    Podglądu głębi nie ma

http://en.wikipedia.org/wiki/Nikon_F501

Domyślnie

F501 to takie F301 ale z AF. Jak w idealnym stanie to bym kupil ze wzgledow kolekcjonerskich. Poza tym bez zachwytow.

Domyślnie

eee , nawet ze względów kolekcjonerskich to nie bardzo
    rozejrzyj się za F801s
    Metal For Soul Beer For Body Thrash Till Death

Domyślnie

Ze względów kolekcjonerskich to ja bym wolał 301
    Poszukaj tak jak koledzy radzą 801

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

o nie:// a wydawalo mi sie ze aparat wkoncu dla mnie.... f65mi nie pasuje, tak samo f80. wydawalo by sie ze f501 ma to czego chcialem...bo prawie..... a f801 to co? hmmm? jest na paluszki tak samo czy mi sie tylko zdaje?:>
    a propos f301 to i tak juz dawno zamowilem tylko czas...

Domyślnie

801 jest na 4 paluszki i to dużo nowsza konstrukcja od 501
    801s to to samo tylko wzbogacony o punktowy pomiar światła
    http://www.mir.com.my/rb/photography...tmls/slr88.htm
    Ostatnio edytowane przez jarek76 ; 26-11-2007 o 20:20

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stepowyszlak Zobacz posta
    o nie:// a wydawalo mi sie ze aparat wkoncu dla mnie.... f65mi nie pasuje, tak samo f80. wydawalo by sie ze f501 ma to czego chcialem...bo prawie..... a f801 to co? hmmm? jest na paluszki tak samo czy mi sie tylko zdaje?:>
    a propos f301 to i tak juz dawno zamowilem tylko czas...
    f501 jest dobry , miałem go i naprawdę dobrze się spisywał , to prawda , że AF jest wolny i w dodatku głośny , ale uważam ,że pracuje lepiej niż w dzisiejszych kompaktach cyfrowych.
    "Wady" tego aparatu to zasilanie na paluszki AAA (małe) , przewijanie powrotne filmu przy użyciu korbki , odklejająca sie guma na uchwycie.

Aktualnie używam f801s i szczerze polecam , w stosunku do 501 wprowadzili wiele ulepszeń : szybszy AF , jaśniejsza matówka , dwa wyświetlacze LCD , 3 rodzaje pomiaru światła ,czas 1/8000 , podgląd głębi ostrości , zasilanie na zwykłe paluszki AA.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów