Oceńcie jak wam sie podoba
[center]
Szukaj
Oceńcie jak wam sie podoba
[center]
chyba w pionie i chyba z lampa nie wiem nie znam siedla mnie cykniete od tak poprostu
"taka będzie przyszłość.ktoś będzie odbierał nasze śmieci i jeszcze się cieszył" A.Stasiuk
W poziomie i bez lampy i faktycznie oni nie pozowali i nie chcieli aby robic im zdjecia wiec zdjecia sa robione na szybko
mnie to zdjecie generalnie nie grzeje. Co chciales pokazac...dobra nie chcieli pozowac ale jednak sie udalo ale nie rozumiem takiego kadru. faceta w hustce?widze obok kawalek wielblada...nie oporzadzal go? mogloby wyjsc ciekawe zdjecie a tak to srednie zdjecie z pobytu w Egipcie
Zdjecie nie bardzo. W tamtych stronach ciezko jest robic**bez lampy
No comment.oni nie pozowali i nie chcieli aby robic im zdjecia
Nie rozumiem o co Ci chodzi czlowieku i co ci sie nie spoodobalo w mojej odpowiedzi ale raczej mnie to nie interesuje
bialy260, to przecież proste. Nie odnieś tego do siebie ale gdybym ja sobie nie życzył aby ktoś mnie focił a ten ktoś na hama jechałby po oczach szkłem to obiłbym mu gębę...
Co do zdjęcia to niestety takich beduinów (może bez chusty) stoi na pęczki pod monopolowym... Zdjęcie nie ma klimatu, jest niepoprawne technicznie a do tego niestety model nie należy do ciekawych...
Al "CAPONE" Bundy
Puszka, słoik, świeczka... tylko brak talentu.
Niedopracowane, zrobione na szybko bez sensu - po co je pokazywac ??Zamieszczone przez bialy260
D750 : D800 : D500 : D7200 : AF-S 16-35 4 VR : AF 24-120 4 VR : AF 20 2.8 : AF-S 80-200 2.8 : AF-S 400 2.8 : AF-S 500 4 VR : SB900 : SB800 : WT-4 : UT1
www.mjagielski.pl www.photoaction.pl
Dla mnie jest przede wszystkim smieszny fakt, ze pojedzie ktos do egzotycznego (dla nas) kraju narobi przecietnych fotek i pokazuje je liczac na najwyzsze oceny i zachwyt... Z jakiego powodu? Ze tam byles?
Co do zdjecia - twarz kompletnie niewidoczna, tlo nieciekawe...
Jak chcesz zobaczyc jak sie powinno robic takie zdjecia to wejdz np. na strone Nygusa (www.nygus.info) - jego zdjecia cos pokazuja, opowiadaja o czyms, ciekawia...
D50 kit
mnie ten brak lampy kompletnie nie przeszkadza. wiecej, uwazam ze zdjecia z krajow o takim kontrascie sa niepotrzebnie psute przez wrzechobecnego flesza. ale to moje pojecie estetyki i tyle
na tym niestety koniec jesli chodzi o pozytywy.
kadr jest bez sensu. ktos tu napisal ze uwaza sie ze bezsensowne fotki z krajow egzotycznych powinny wedlug autorow wzbudzac zachwyt bo sa z krajow egzotycznych. otoz nie!!! nie wzbudzaja. Trzeba dobrze fotografowac tak samo w domu i na swojej ulicy jak i w totalnie egzotycznym miejscu. dla braku umiejetnosci nie ma wytlumaczenia.
oni nie chceli by im robic zdjecia....hmmm
bylem nie raz w krajach arabskich i nie raz w domu beduinow ale nigdy nie spotkalem sie z odmowa BO modeli traktowalem z szacunkiem. to bzdura ze ludzie tam sa zle nastawieni do aparatow fotograficznych.
nie wiem jak bylo ale moge sie domyslac (to mi wolno). nie raz widzialem jak ludziska biegaja z aparatem z mina wazniaka i probuja robic zdjecia zwyklych ludzi nieswiadomie ich lekcewazac. to jest problem. ilez to bylo postow ze to po mordzie mozna dostac, ze to krzycza jak sie robi zdjecia itd. w polsce i wszedzie indziej.
moze wystarczy po prostu zastanowic sie dlaczego nie chca ci pozwolic zrobic zdjec. moze to nie oni sa zle nastawieni tylko TY NIE WZBUDZASZ ZAUFANIA!!!!
pomysl nad tym. zastanow sie przed robieniem zdjec po co je robisz, jak chcesz je zrobic i co ma pokazac. sprobuj by model ci zaufal, a nie bedziesz musial pokazywac takich gniotow i jeszcze sie dziwic ze ktos powiedzial ci prawde. samo posiadanie aparatu nie upowaznia do katowania ludzi swoimi produkcjami, ale co istotniejsze nie upowaznia do nazywania sie fotografem!!! Niestety coraz czesciej szczegolnie mlodzi posiadacze aparatow cyfrowych o tym zapominaja!
pozdro
olo
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami