jak odłożyłem F100 i spojrzałem przez D50, to wydawało mi się, że jest noc![]()
ale jakieś tam światełko w tunelu jest
![]()
Szukaj
jak odłożyłem F100 i spojrzałem przez D50, to wydawało mi się, że jest noc![]()
ale jakieś tam światełko w tunelu jest
![]()
Pozdrawiam Serdecznie Jacek PawłowskiF70+D50+D200+Tamron 28-75/2.8+Tamron 17-35/2,8-4+Sigma 70-200/2,8HSM+Nikkor 12-24/4+Nikkor 85/1,8+Metz 54MZ4i+MF055PRO+MF479B ANKIETA - LAMPY BŁYSKOWE
dzięki za optymizm, będę rozważał zakup cyfry ( oczywiście Nikona ) ale po premierze D80, myślę że do wtorku warto poczekać, będzie mam nadzieję wszystko wiadome
SLR/FX/DX/ N/24/35/50/85/SB800/SB600/NX2
No to kiszka , skoro takie kiepskie widoki przez D50/D70 trzeba myśleć o D100. Choć to dziadek ale może światło lepsze. Nie chcę popełnic po raz drugi tego samego błędu.Kupiłem F65 bo chciałem miec podgląd GO. Funkcja jest , tyle że nic nie widać. F70 niema tego ale za to jak pięknie widzę. Z tego co piszecie wnioskuję ,że puszki typu D50/ D70 niestety bardzo nas krzywdzą . Ostatecznie w ciemnych okularach też można robić foty ale czy to ma sens?
Amator
Wizjery w tych puszkach i owszem to kiszka ale da się nimi robić zdjęcia. Można też zamiast tego w nieskończonnośc czekać na idealną puszkę przed ekranem komputera.Zamieszczone przez esjan
Powodzenia w oczekiwaniach.
Pozdrawiam
Rafał
Nie jest tak źle. Myślę , że moja F70 jeszcze wytrzyma sporo.
Z pewnością więcej niż ten komputer przy którym teraz siedzę.
Amator
A czy ktoś porównywał D200 z D70 ale z dodanym DK-21M?
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
Władca Pixeli, problem z wizjerem w D70 polega raz - na wielkości, dwa - na ciemności. Powiększając rozwiązujemy tylko jeden problem.
BTW - słyszałem, że w D70 lepiej niż DK-21M sprawdza się DK-17M zainstalowane na adapterze 2370...
Pesymista powie - został nam jescze jeden problemZamieszczone przez Czornyj
Optymista powie - jeden problem został rozwiązany![]()
Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.
I tu się zgadzam - wszyscy narzekają, jakie to w tych D50/70 wizjerki małe i ciemne, a jakoś nikt na forum nie wspominał o wizjerach powiększających, nie mówiąc o matówkach rozjaśniającychZamieszczone przez Władca Pixeli
![]()
heh..jedni mają superjasne wizjery w super lustrach...a inni mają świateło w tunelu ktore potrafią opanować tworząc piękne obrazy...nie aparat robi z człowieka fotografa..a tym bardziej wizjer
instagram.com/darkroomnightlife
Skontaktuj się z nami