Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

Na jednej udaje mi sie robić około 1000zdjęć jak i nie więcej, chyba że często wykonuje podgląd.
    Przyczyną padniecia aku raczej jest temperatura, tak ostatnio miała moja koleżanka, po wsadzeniu do body było totalne zero nawet ikonka bateri się nie pokazywała.

Trzeba pamiętać że EN-EL3e nie należy zostawiać pustych, nawet jak mają 50% i mają leżeć to lepiej naładować i wtedy na półke odłożyć.
    No i jak każdy aku nie lubią zimna Ja zmieniałem firmware ale szczególnych zmian nie zaobserwowałem
    |NIKON|

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzybecki Zobacz posta
    Lukrobax... masz, wydajność baterii spada (o tym jest nawet w instrukcji), ale nie aż tak jak pisze kolega.
    No rzecz w tym, że w opisanej przeze mnie historii z D80 właśnie AŻ TAK spadła wydajność, a jeśli kolega nosi akumulatory przez wiele godzin w torbie, luzem, to jak porządnie przemarzną to możliwe jest takie zachowanie...
    Oczywiście nie mówię, że to nie jest sprawa softu bo pewnie jest, że pewien spadek napięcia spowodowany wychłodzeniem, aparat odczytuje jako kompletnie rozładowaną baterię.

Domyślnie

zerknij jaki masz soft problem z błędnym wskazaniem baterii był przy wersji A: 1.01 i B:1.02(chyba dobrze pamiętam) wersja 1.03 eliminowała te problemy. Po wgraniu bedą jednakowe A:1.03 i B: 1.03.
    Oryginalny akumulator jak i Hama wytrzymują po około 1000-1300 ekspozycji w temperaturze ok. 20 stopni bez podglądów. Czasem wyskoczę na mróz 2-3 godzinki ale po tym czasie spada jedna kreska na wskaźniku ile wskazuje wyświetlacz nie wiem bo nie zaglądałem.
    D700 N 24-70 + inne klamoty

Kant
    Gość

Domyślnie

mam obie oryginalne baterie nikona, i nie pracuje w plenerze tylko 100% we wnetrzach. W miedzyczasie sprawdzilam tez miedzynarodowe fora i wydaje sie ze jest to dosc powszechny problem dla D200 i D300 i obiektywu 70-200... Nic nikt nie pisze o D700, wiec moze nikon cos z tym zrobil. Na razie nie moge rozpakowac update'u na moim macu, sprobuje jutro w biurze i dam znac czy pomoglo.

pozdrawiam

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów