Close

Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Domyślnie Delta-EL4 w MB-D10

Nabyłem zamiennik Delta-El4 który po kilkugodzinnym ładowaniu "zainstalowałem" w MB-D10 wpiętym w D700. Niestety aparat sygnalizuję wciąż rozładowany akumulator. Czy Szanowni forumowicze wiedzą ile (~) ta DELTA potrzebuje czasu do załadowania?. Coś mi się wydaje, że chyba będzie reklamacja ;/
    NIKON

Domyślnie

jak podłączysz ładowarkę do akumulatora to zaświeci się czerwona dioda, jak akku się naładuje to dioda będzie świecić na zielono. U mnie bateria ładuje się ok 2-3h.
    2xD700, 2xSB910, Z 16 2.8, S20 1.8, T28-75 2.8,N 35 1.8, N50 1.4, 85 1.8, S 150 2.8
    NAKMUAY BLOG

Domyślnie

Tak też powinno być. Dioda świeci na zielono, a aparat dalej pokazuje rozładowany akumulator. No cóż takie już uroki zamienników Pozostaje reklamacja towaru.
    NIKON

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez looki Zobacz posta
    Tak też powinno być. Dioda świeci na zielono, a aparat dalej pokazuje rozładowany akumulator. No cóż takie już uroki zamienników Pozostaje reklamacja towaru.
    jak się rozwiązał problem z akumulatorem? jakiej firmy był ten akumulator ?

Domyślnie

Nie wiem, czy to przypadkiem nie przypadłość gripa.
    U mnie mam dwa akumulatorki EN-EL3e (te standardowe). Oba nałądowane w pełni.
    Aparat "chodzi" na akumulatorku z gripa.
    Jednak w menu stan naładowania baterii wskazuje: 100% dla ku w gripie, 0% dla aku w body.
    Body to D700.
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Spróbuj odkręcić grip zapakować akku i potem podkręcić grip spowrotem

Uprawnienia umieszczania postów