Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 11

Wątek: Sb 900

Smile Sb 900

Witam

Na przełomie lutego i marca planuje trochę większy zakup (d700 i sb900), ale czytam na forum, że są problemy z tą lampą, szybko się przegrzewa. Mam pytanie do posiadaczy sb900 czy tak jest w każdej lampie? I czy w takim razie 800 nie lepsza (i przy okazji tańsza. I jeszcze jedno czy można połączyć d700 2x sb900(800) z SU-800?.
    Pozdrawiam i dzięki za odp.

Domyślnie

Wszystkie się pewnie przegrzewają a tylko 900 ma piszczałkę,która o tym informuje.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Moja po pewnym czasie się przegrzewa ale o to naprawdę trzeba się postarać , a co do łączenia to da się połączyć bezproblemowo 2x ( sb-900 , sb-800 , sb-600 ) z su-800 .
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Oszczędny w słowach Awatar elfik
    Miasto
    Świnoujście,Police

Domyślnie

Witam Właśnie stałem się szczęśliwym posiadaczem SB900. Mam pytanko otóż chciałem wypróbować lampę i zauważyłem że przy wybieraniu trybu lampy błyskowej brak mi icon na wyświetlaczu. W instrukcji są ustawienia TTLBL a w lampie samo TTL, tak samo brak FP ,A . No nie wiem co jest grane, czy trzeba oprogramowanie zmienić, a może coś innego.

Nikon D80, nikkor 18-135mm

Domyślnie

trzeba przede wszystkim bardzo uwaznie przeczytac instrukcje. wtedy moze i icony sie pojawia...

Oszczędny w słowach Awatar elfik
    Miasto
    Świnoujście,Police

Domyślnie

Oki biorę się do lektury. Ale i tak twierdze że jest głupio napisana, bo ciągle są odnośniki do innych rozdziałów i trzeba skakać po stronach zamiast od razu napisać konkrety.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfik Zobacz posta
    Oki biorę się do lektury. Ale i tak twierdze że jest głupio napisana, bo ciągle są odnośniki do innych rozdziałów i trzeba skakać po stronach zamiast od razu napisać konkrety.
    Z tego co się orientuję to prawie każda instrukcja jest tak napisana

Domyślnie

Fakt te instrukcje są fantastyczne.
    Objętościowo też.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez elfik Zobacz posta
    I jeszcze pewnie z instrukcja aparatu odnosnie ustawien wspolpracy z lampa blyskowa wypadaloby sie zapoznac.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

przypiąc lampe na body , a wtedy sie pokaze (tak mi sie wydaje)

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów