Po raz drugi coś tutaj zamieszczam. : ) Zaznaczam, że to początki i że tylko samsung L700![]()
Proszę o szczere opinie : )
Szukaj
Po raz drugi coś tutaj zamieszczam. : ) Zaznaczam, że to początki i że tylko samsung L700![]()
Proszę o szczere opinie : )
ale może coś odnośnie zdjęcia? krytykować proszę
polecam google lub wikipedie i wpisać hasła Glamour i Fashion - w googlach polecam zakładkę Grafika
Jeśli nie lubisz szukać w necie - idz do Empiku - stoisko z gazetami typu Cosmopolitan, Vogue itd i pomysł czy Twoje zdjęcie spełnia następujące kryteria
- nie jest pstrykiem okolicznościowym
- ma zamierzone kadrowanie
- ma poprawne naświetlenie planu - najlepiej gdy histogram idzie w prawo
- praca jest przemyślana pod względem tematu, oświetlenia i miejsca wykonywania
- bardziej wąskie kadrowanie podkreślające detal ubrania, urodę modelki ewentualnie jakiś dodatków np biżuterii, bielizny
- czy praca skupia wzrok oglądającego na jednym punkcie czy może większej ilości
Odpowiedz sobie sam - poszukaj zdjęć na necie a nawet na tym forum w dziale F/G i porównaj prace
Wyciągnij wnioski i spróbuj raz jeszcze wziąć aparat w ręce..
śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
Pawel Borowka
<')(((<-( <')(((<-( The deeper I go<')(((<-( The better I get
dobrze. skorzystam z rad.
Dobra, przeniosłam z glamour do portretu, ale też wcale nie jestem pewna czy nie powinien być album
A co do zdjęcia: CIEMNO. I mało co widać poza trawą. I przejaranym niebem, które bez sensu znalazło się w kadrze.
stawiam, że przy odpowiedniej obróbce mógłby i tu zostać![]()
DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko
jeżeli jest aż tak fatalne to nie ma problemu, prosze je usunąć. ja nie mam nic przeciwko.
Ej, tu nie chodzi o politykę "eee, kiepskie foto - usuwamy!", ja wcale nie mam ochoty usuwać żadnego wątku, w którym są jakieś zdjęcia. Zawsze jest to jakaś lekcja dla każdego - czy autora, czy zwykłego czytacza, który nawet nie skomentuje. W tym zdjęciu widać, że pomysł jakiś Ci przyświecał, że chciałeś pokazać ładną dziewczynę, że wybrałeś celowo miejsce... a że nie wyszło? Nie Tobie pierwszemu i nie ostatniemu![]()
Nie łam się, tylko bierz się do roboty.
Lektura, nauka i praktyka.
Jeszcze raz przytoczę radę malibu:
"proponuje więcej ogladać prac innych , gdy już stwierdzisz że zrobiłeś super mega hiper obrazek , nie wstawiaj go odrazu na forum odczekaj ze 3 dni i spójrz na niego jeszcze raz - jeśli nadal będzie super mega hiper - to wstawiaj - jesli tylko mega hiper to nie ".
Stosuję się do niej
Moje foty są narazie mega hiper, czasem tylko hiper, albo mega, a czasem ani mega ani hiper, dlatego nic nie wstawiam na forum, ale przyjdzie taki czas.
A i tak nie jest powiedziane, że mnie tu nie zlinczują![]()
Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica
dziękujea nawiasem to jestem KOBIETĄ i proszę nie uznawać mnie za faceta :P
Skontaktuj się z nami