Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Victoria

Paty1989
    Gość

Domyślnie Victoria

Po raz drugi coś tutaj zamieszczam. : ) Zaznaczam, że to początki i że tylko samsung L700

Proszę o szczere opinie : )

Paty1989
    Gość

Domyślnie

ale może coś odnośnie zdjęcia? krytykować proszę

Domyślnie

polecam google lub wikipedie i wpisać hasła Glamour i Fashion - w googlach polecam zakładkę Grafika
    Jeśli nie lubisz szukać w necie - idz do Empiku - stoisko z gazetami typu Cosmopolitan, Vogue itd i pomysł czy Twoje zdjęcie spełnia następujące kryteria
    - nie jest pstrykiem okolicznościowym
    - ma zamierzone kadrowanie
    - ma poprawne naświetlenie planu - najlepiej gdy histogram idzie w prawo
    - praca jest przemyślana pod względem tematu, oświetlenia i miejsca wykonywania
    - bardziej wąskie kadrowanie podkreślające detal ubrania, urodę modelki ewentualnie jakiś dodatków np biżuterii, bielizny
    - czy praca skupia wzrok oglądającego na jednym punkcie czy może większej ilości

Odpowiedz sobie sam - poszukaj zdjęć na necie a nawet na tym forum w dziale F/G i porównaj prace
    Wyciągnij wnioski i spróbuj raz jeszcze wziąć aparat w ręce..
    śluby, robaki, i dzieciaki a także wyprawy
    Pawel Borowka
    <')(((<-( <')(((<-( The deeper I go
    <')(((<-( The better I get

Paty1989
    Gość

Domyślnie

dobrze. skorzystam z rad.

Domyślnie

Dobra, przeniosłam z glamour do portretu, ale też wcale nie jestem pewna czy nie powinien być album

A co do zdjęcia: CIEMNO. I mało co widać poza trawą. I przejaranym niebem, które bez sensu znalazło się w kadrze.
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

stawiam, że przy odpowiedniej obróbce mógłby i tu zostać
    DwaCzarneEosy|SzkiełkoOkoSwiecidełko

Paty1989
    Gość

Domyślnie

jeżeli jest aż tak fatalne to nie ma problemu, prosze je usunąć. ja nie mam nic przeciwko.

Domyślnie

Ej, tu nie chodzi o politykę "eee, kiepskie foto - usuwamy!", ja wcale nie mam ochoty usuwać żadnego wątku, w którym są jakieś zdjęcia. Zawsze jest to jakaś lekcja dla każdego - czy autora, czy zwykłego czytacza, który nawet nie skomentuje. W tym zdjęciu widać, że pomysł jakiś Ci przyświecał, że chciałeś pokazać ładną dziewczynę, że wybrałeś celowo miejsce... a że nie wyszło? Nie Tobie pierwszemu i nie ostatniemu
    'Frankly, the whole thing is getting out of hand' said the god...
    |freelancer| |blog|

Domyślnie

Nie łam się, tylko bierz się do roboty.
    Lektura, nauka i praktyka.
    Jeszcze raz przytoczę radę malibu:

"proponuje więcej ogladać prac innych , gdy już stwierdzisz że zrobiłeś super mega hiper obrazek , nie wstawiaj go odrazu na forum odczekaj ze 3 dni i spójrz na niego jeszcze raz - jeśli nadal będzie super mega hiper - to wstawiaj - jesli tylko mega hiper to nie ".

Stosuję się do niej
    Moje foty są narazie mega hiper, czasem tylko hiper, albo mega, a czasem ani mega ani hiper, dlatego nic nie wstawiam na forum, ale przyjdzie taki czas.

A i tak nie jest powiedziane, że mnie tu nie zlinczują
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Paty1989
    Gość

Domyślnie

dziękuje a nawiasem to jestem KOBIETĄ i proszę nie uznawać mnie za faceta :P

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów