Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: "Like a Virgin"

Domyślnie "Like a Virgin"

... czyli po raz pierwszy.

Witam,

Chciałbym pozdrowić was wszystkich i każdego z osobna. Podziekować za porady udzielane innym, bo często ja z nich korzystałem oraz z góry podziękować za wszelkie rady i porady, słowa krytyki (może być i hardcorowej, byle treściwej oraz słowa otuchy, gdy jest tak źle, że krytyka już nie pomoże.

Ale do rzeczy. Moje dwie pierwsze fotki nie do szuflady i pierwsze eksperymenty z kaktusem, czyli błysk off-camera.

1.

2.

"It has to start somewhere
    It has to start sometime
    What better place than here
    What better time than now"

Domyślnie

poczytaj jak się dodaję zdjęcia na forum to po pierwsze...
    a po drugie to dla mnie to jest szaro buro i ponuro..
    ----------
    człowiek uczy się na błędach, a najlepiej na swoich
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Sori sori. Powinienem dać zdjęcia chyba w ten sposób:

1.

2.

Domyślnie

Łoł. Niezłe tempo, myślałem, że jeszcze poprawię wpis ;]

Domyślnie

Zdjęcia są niedoświetlone, szarobure i z nieciekawym tłem.
    Tym aparatem (jak i każdym innym) można robić znakomite zdjęcia, ale trzeba być jego świadomym użytkownikiem.
    Poczytaj proszę trochę o podstawach fotografii zanim wstawisz kolejne zdjęcia.
    OMG, I have finally discovered what's wrong with my brain: On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left.

Domyślnie

Konwersja na nie. Do BW temu daleko.
    Pozdrawiam - Aga
    Trzaski w kuchni || Młode Trzaski
    D70s|N18-70|N50|S70-300|SB-800

Domyślnie

O i tu moje pytanie. Oczywiście, krytykę przyjmuję, dzieki ;], ale to tło... Z jednej ma być ciekawe z drugiej to portret i tło ma nie odciągać od modela... Obstawiam, że granica między ciekawym a nieciekawym jest cienka i śliska i łatwo można ją przeoczyć jak się jeszcze nie czuje czaczy (czyt. ja już ją przekroczyłem).

Domyślnie

bardzo bardzo na nie - szare , bez pomyslu , malo ostre - na nie

pozdr
    D700 | N 14-24/2,8 G | N 35/2,0 | N 50/1,4 G | N 85/1,4 | SB 900 |
    http://blog.karolszafraniec.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciekijuz Zobacz posta
    O i tu moje pytanie. Oczywiście, krytykę przyjmuję, dzieki ;], ale to tło... Z jednej ma być ciekawe z drugiej to portret i tło ma nie odciągać od modela... Obstawiam, że granica między ciekawym a nieciekawym jest cienka i śliska i łatwo można ją przeoczyć jak się jeszcze nie czuje czaczy (czyt. ja już ją przekroczyłem).
    Poczytaj, oglądaj fotki innych na tym forum i w necie, przyglądaj się jak inni operują drugim planem. Zauważysz wtedy, że świecznik i krzesło w rogu to akurat nie jest ciekawe tło. Potem popracuj nad bw bo rzeczywiście jest szaro buro i nijak. Brak ci podstaw ale to nic złego, próbuj a jak stwierdzisz że fotka jest na tyle ciekawa żeby ją pokazać to wtedy postaraj się zrobić lepszą a na pewno będziesz zadowolony.
    Pozdrawiam i życzę powodzenia.
    Dwa nikoniki i troszkę szkła, choć chciałbym więcej.

Domyślnie

Do tego co napisano juz wyzej dodalbym jeszcze zebys tak nie wybielal bialek w oczach i robil to starannie
    Najzieleńszy z zielonych
    Niezbyt poważny, czasem odważny, nie-co-dziennik sporadyczny.

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów