Close

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Domyślnie

nigdy jeszcze nie widziałem takiego uchwytu do kupienia gdzies w jakimś sklepie czy też na allegro :/ bo pierwszy raz się z takim uchwytem wogóle stykam
    Ostatnio edytowane przez bartezzx ; 30-01-2009 o 00:38

Domyślnie

wn_ dobrze napisał i prawda jest taka, że i jeden i drugi zestaw ma zalety. Lampy studyjne to większe moce, możliwość modelowania, itd., natomiast sabinki to przede wszystkim przenośność, wygoda, szybkość rozstawienia i uruchomienia. Ja postawiłem na tę drugą opcję, głównie ze względu na możliwość pracy w plenerze i wygodę - sprawdzają się doskonale. Owszem, czasami chciałbym coś więcej, ale jestem amatorem i do pstrykania dzieci/żony/różnych okazji zestaw z sabinkami wystarcza w 100%.

pebees
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bartezzx Zobacz posta
    nigdy jeszcze nie widziałem takiego uchwytu do kupienia gdzies w jakimś sklepie czy też na allegro :/ bo pierwszy raz się z takim uchwytem wogóle stykam
    google wyłączyli? http://www.dicam.pl/lastolite_softboksy_ezybox

Domyślnie

Ponieważ już masz trzy lampy, to myślę, że warto dokupić do tego statywy i jakieś parasolki i do zabawy spokojnie wystarczy, szczególnie, że wszystkie trzy mogą stać poza aparatem, ponieważ lampa wbudowana w D300 może służyć jako sterownik błysku dal pozostałych w CLSie. TO daje już bardzo duże możliwości.
    Co innego gdybyś nie miał tych lamp, wówczas wolałbym zainwestować w lampy typowo studyjne o ich zaletach napisał już Wn_ . Wbrew pozorom koszt zestawu lamp studyjnych do domowego studia może byc sporo niższy od inwestowania w SB, mówię tu oczywiście o jakichś chińskich lampach w okolicach 120-180Ws. Do domu spokojnie wystarczą, a zestaw 3 lamp z softboxami, statywami i innymi drobiazgami można kupić za ok. 1500zł, to na pewno dużo mniej niż kosztowały twoje Sabiny.
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów