Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Mery

Oszczędny w słowach Awatar Aqil
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Mery

No i tyle . Piszcie co robię źle ^^

Domyślnie

brakuje mi "życia" w oczach.. ogólnej jakości .. i może to moje czarnobiałe upodobanie.. ale myślę że zbyt kolorowo jest..
    po za tym kadr jak dla mnie jest zbyt ciasny przy takiej próbie pokazania modelki.. pozdrawiam..
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Domyślnie

coś mi się zdaje, że ostrość jest na rękawiczce zamiast na oczach.

Domyślnie

Yyyyyyy.....
    Może pokaż twarz modelki. Moją uwagę zwraca sfilcowana rękawiczka. Poprostu nic tu nie widać, popatrz na zdjęcia w tym dziale. Narazie na moją wiedzę o portretach, a jest ona znikoma, do portretu temu zdjęciu brakuję bardzo dużo, ale po to jest forum, żeby się o tym dowiedzieć
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

hmm, za kolegą kadr albo jest jak dla mnie zbyt ciasny albo zbyt szeroki, jakoś nie widze tego w ten sposób, a tym bardzie z tą ręką, jakoś też lekko nieostro, co do kolorów iświatła się nie wypowiadam bo obecnie jestem przy beznadziejnym monitorze

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Ostrość faktycznie uciekła w rękawiczkę, ale wydaje mi się, że lewe oko jest dośc spoko
    Odnośnie kadru, macie oryginał

Domyślnie

Zdecydowanie luźniej.
    Tło, pomimo małej GO jest nieciekawe.
    Nadal nie widać twarzy
    Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
    Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica

Domyślnie

nieostro dalej tylko teraz troche mniej widać, kadr ciut lepszy jak dla mnie ale nie o to mi chodziło, ja to widze jeśli chodzi o kadr albo zbliżenie na oczy, albo szeżej (klasyczny portret) i wtedy bez ręki, ale to już zupełnie inne zdjęcie będzie

Domyślnie

no fakt.. tło nie porywa.. można było pokusić sie o cos bardziej stonowanego.. a co do oczu.. widzisz.. generalnie ostrośc nie jest w portrecie najważniejsza.. wymogiem jest ona dla "dzieci ery cyfrowej".. uważam ze oczy powinny zyc jakimś blaskiem.. mieć.. jakąś głebie.. a popatrz jak jest u ciebie.. są płaskie .. pzd
    ogólnie analogowo..
    www.lizakowski-photo.art.pl

Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

OK, dzięki za wszelkie uwagi

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów