No i tyle. Piszcie co robię źle ^^
Szukaj
No i tyle. Piszcie co robię źle ^^
brakuje mi "życia" w oczach.. ogólnej jakości .. i może to moje czarnobiałe upodobanie.. ale myślę że zbyt kolorowo jest..
po za tym kadr jak dla mnie jest zbyt ciasny przy takiej próbie pokazania modelki.. pozdrawiam..![]()
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
coś mi się zdaje, że ostrość jest na rękawiczce zamiast na oczach.
Yyyyyyy.....
Może pokaż twarz modelki. Moją uwagę zwraca sfilcowana rękawiczka. Poprostu nic tu nie widać, popatrz na zdjęcia w tym dziale. Narazie na moją wiedzę o portretach, a jest ona znikoma, do portretu temu zdjęciu brakuję bardzo dużo, ale po to jest forum, żeby się o tym dowiedzieć![]()
Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica
hmm, za kolegą kadr albo jest jak dla mnie zbyt ciasny albo zbyt szeroki, jakoś nie widze tego w ten sposób, a tym bardzie z tą ręką, jakoś też lekko nieostro, co do kolorów iświatła się nie wypowiadam bo obecnie jestem przy beznadziejnym monitorze
Ostrość faktycznie uciekła w rękawiczkę, ale wydaje mi się, że lewe oko jest dośc spoko
Odnośnie kadru, macie oryginał
Zdecydowanie luźniej.
Tło, pomimo małej GO jest nieciekawe.
Nadal nie widać twarzy![]()
Żeby w życiu być spełnionym, trzeba focić na Nikonie, więc zbierając teraz kasę będę focił na Panasie.
Nie boję się, gdy światło znika, bo mam aparat Panasonica
nieostro dalej tylko teraz troche mniej widać, kadr ciut lepszy jak dla mnie ale nie o to mi chodziło, ja to widze jeśli chodzi o kadr albo zbliżenie na oczy, albo szeżej (klasyczny portret) i wtedy bez ręki, ale to już zupełnie inne zdjęcie będzie
no fakt.. tło nie porywa.. można było pokusić sie o cos bardziej stonowanego.. a co do oczu.. widzisz.. generalnie ostrośc nie jest w portrecie najważniejsza.. wymogiem jest ona dla "dzieci ery cyfrowej".. uważam ze oczy powinny zyc jakimś blaskiem.. mieć.. jakąś głebie.. a popatrz jak jest u ciebie.. są płaskie .. pzd
ogólnie analogowo..
www.lizakowski-photo.art.pl
Skontaktuj się z nami