Close

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: lampa do D90

Domyślnie lampa do D90

Witam ponownie , znów mam prośbę o pomoc , a mianowicie o pomoc w wyborze :

Lampa błyskowa , wykorzystywana w dużych pomieszczeniech , w najbliższej przyszłości nie planuję by sterować zespołem lamp , czyli w zasadzie czy warto wydawać pieniądze na SB 900 , SB 800 a moze SB 600 .

Wiem ,że można o poszczególnych sprawach przeczytać ale moze ktoś miał np do czynienia ze wszystkimi lampami ?

Domyślnie

Miałem SB600,mam SB800 i znając różnice między oboma lampami proponuję SB800
    Samsung NX300,NX20, 18-55 OIS i 30mm f:2 50-200 OIS III

Domyślnie

bastard o tym było tyle wątków że opierając się na tym co przeczytałem na forum mógł bym pracę magisterską napisać. Proponuję byś użył opcji szukaj.

Domyślnie

alex 004 jeśli nie masz nic do powiedzenia po prostu nie pisz , nabijasz sobie liczbę postów ?
    Zadałem konkretne pytanie , i jeśli ktoś może mi pomóc to z góry dziękuję .

Domyślnie

Powiedz do czego Ci potrzebna lampa i co zamierzasz nią osiągnąc. Wtedy forumowicze lepiej doradzą

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastard Zobacz posta
    alex 004 jeśli nie masz nic do powiedzenia po prostu nie pisz , nabijasz sobie liczbę postów ?
    Nie mierz wszystkich swoja miara.

Nie okresliles jak duze to pomieszczenia.
    To zalezy ile mozesz wydac. Masz pieniadze? Nie zastanawiaj sie - bierz SB-800 albo SB-900.
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

potrzebna mi do fotografii reporterskiej , konkretnie konwencje tatuazu , niestety w przeciwienstwie do np targów samochodowych nie tak dobrze oświetlona
    czyli spore hale , duzo ludzi ,tatuaże - wygojone ,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bastard Zobacz posta
    potrzebna mi do fotografii reporterskiej , konkretnie konwencje tatuazu , niestety w przeciwienstwie do np targów samochodowych nie tak dobrze oświetlona
    czyli spore hale , duzo ludzi ,tatuaże - wygojone ,
    No to tym bardziej sie nie zastanawiaj, tylko bierz SB-800 lub SB-900. Wieksza moc i wieksza "elastycznosc" (tzn. zarowno wieksza swoboda ustawiania glowicy, jak i wiekszy zakres 'zoomu lampy').
    HP 210c, CF Kingmax 16mb, CF HP 4mb, pokrowiec

Domyślnie

thx zamawiam 900 kę . dzięki za pomoc

Domyślnie

Odświeżam temat.
    Również potrzebuję lampki do d90, jednak mam mniej kasy do wydania. Czy polecacie coś w granicach 600 zł? Ostatnio byłem na koncercie koleżanki w takim niewielkim klubie (tzn niewielki jak na klub, ale ogólnie to sala spora) i wbudowana lampa oświetlała zespół za mocno, a bez lampy było ciężko. Chciałbym także móc zrobić ładne zdjęcia wieczorem na ulicy (jakieś festiwale, występy na starówce). Zdalne odpalanie jak najbardziej mile widziane. Czy warto brać Nissin, Metz, Sunpak?

Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów